MLKP Kobanê’de 24. kuruluş yıldönümünü kutladı

MLKP 25. mücadele yılını Kobanê’de halkın katıldığı kitlesel bir etkinlikle kutladı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), kuruluşunun 24. kuruluş yıldönümünü Rojava’nın Kobanê Kantonu’nda gerçekleştiridiği halk buluşması ile kutladı.

Pirsus Şehitler Parkı'ndaki etkinliğe Şehit Aileleri Kurumu, TEV- DEM, PDKS, Fırat Bölgesi İnsan Hakları Kurumu, Sol Parti, TEV- ÇAND ve YPG, YPJ savaşçıları ile gazilerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi kutlamaya katıldı.

'SÖMÜRGECİLERİN SINIRLARINI TANIMIYORUZ'

Etkinlikte MLKP Rojava Örgütü adına konuşan Arjin Rojava, “MLKP başından beri kendisini aynı zamanda bir Rojava ve Kuzey Suriye örgütü gibi konumlandırmaya ve hareket etmeye çalıştı. MLKP aynı zamanda bir Kürdistan partisidir. Kuzey Kürdistan'da, faşizm ve diktatörlüğe karşı gizli bir şekilde örgütleniyor. Kürdistan şehirlerinde ve dağlarında devrimci çalışmalarını sürdürüyor. Bizler MLKP olarak, Kürdistan'ın 4 parçasının birleşmesini savunuyor, bunun için de, ulusal demokratik kongre önerisini destekliyoruz. Sömürgeci bölge devletlerinin sınırlarını tanımıyoruz” diye belirtti.

"MLKP Arap, Süryani, Türkmen, Çerkes ve Ermenilerin partisidir” diyen Rojava, “MLKP bölgesel devrim fikrini savunuyor, federasyon ve konfederasyonları çözüm yollarından biri olarak görüyor" diye ekledi.

MLKP’nin 24 yıllık mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından, Fırat Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, TEV- DEM, PDKS ve Şehit Aileleri Kurumunun mesajları okundu.

Gece, YPG Müzik Grubu’nun ve Koma Zilan’ın seslendirdiği ezgiler ve çekilen halaylarla son buldu.