Minbic’te binler Türk devletinin tehditlerini protesto etti

Minbic’te binler Türk devletinin işgal tehditlerine karşı, direniş mesajı verdi.

Türk devletinin Minbic’e yönelik işgal tehditlerine karşı Minbic, Reqa, Dêra Zor, Cizre, Kobanê, Girê Spî ve Tabqa’dan binlerce kişi yürüdü.

Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü üyeleri ve askeri kurum üyelerinin de katıldığı yürüyüş Sebi Behrat Kavşağı’ndan başladı.

İç Güvenlik Güçleri ile Toplumsal Savunma Güçleri yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte “Katil Erdoğan” ve “Türk devletinin işgaline hayır” yazılı pankartlar ve askeri kurumların bayrakları taşındı.

Yürüyüş boyunca Türk devletinin işgal saldırıları ve tehditlerine sloganlarla tepki gösterilen yürüyüşte, uluslararası güçlerin katliam saldırılarına karşı sessizliği de protesto edildi.

Yürüyüş esnasında bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Abdulkerim Saruxan, Suriye halklarının Minbic’ten tüm dünyaya açık bir mesaj verdiğini söyledi.

Kitle Minbic Meydanı’nda ise bir miting düzenledi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde Minbic Kültür ve Sanat Komitesi Üyesi Emel Dada, Cizre Bölgesi Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Sarûxan, Tabqa Yasama Meclisi Eşbaşkanı Şêx Hamid El-Ferec, Reqa’daki sivil yönetim adına Emîr Xabûr, Girê Spî yönetimi adına Hemdan El-Ebid, Dêrazor Sivil Meclisi adına Zehwan Ebdulhemîd ve TEV-DEM adına ise Eyşê Efendî konuştu.

Konuşmalardan sonra miting sloganlarla sona erdi.