Minbic halkından koalisyon yetkililerine: Türkiye’yi istemiyoruz

Uluslararası Koalisyon Heyeti, Minbic halkı ve yönetimi ile görüştü. Halk ve yönetim üyeleri, Minbic'de Türkiye'yi istemediklerini söyledi.

Türkiye ve ABD dışişleri bakanlarının 4 Haziran’da görüşmesi ve Minbic konusunda uzlaşmasının açıklanmasının ardından, Koalisyon, bugün saat 09.00'da Minbic'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

General James Gerard, Captain Will, ABD’nin eski Suudi Arabistan Büyükelçisi William Roubak’ın yer aldığı Uluslararası Koalisyon Heyeti, Minbic İçişleri Komitesi Eş Başkanı Ebd Mustefa ve Halkla İlişkiler Komitesi Eş Başkanı Adil Ebdulselam ile birlikte Minbic sokaklarında dolaşarak halkla sohbet etti.

'HUZURLUYUZ VE TÜRKİYE'Yİ İSTEMİYORUZ'

Heyetin çarşı merkezinde görüştüğü Minbicliler, Türk devletinin işgal tehditlerine dikkat çekerek, Minbic’in kendi kendini yöneterek huzur içinde yaşadığını ve Türkiye’yi burada istemediklerini belirtti.

Heyet halkı dinledikten sonra Minbic Sivil Yönetimi binasını ziyaret ederek komite üyeleri ve kent yönetimi ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Minbic Sivil Yönetimi üyeleri, Türkiye’yi istemediklerini dile getirdi.

ABD'Lİ YETKİLİLERDEN 'GARANTİ'

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, toplantı, Minbic halkı ve yönetiminin, ABD-Türkiye arasındaki Minbic'e ilişkin anlaşmaya ilişkin sorularını yanıtlamak üzere düzenlendi. Kaynaklar, toplantıda Minbic halkı ve yönetiminin tepkileri üzerine, ABD’li yetkililer tarafından, silahlı grupların Minbic’e geçmesine izin verilmeyeceği konusunda garanti verildiğini belirttiler.