MHK: Halklar Efrîn’i büyük bir direnişle savunacaktır

Mezopotamya Halk Kongresi: Efrîn halkların yurdu, demokratik alternatifin kalesi ve onurlu yaşamın abidesidir… Irkçı Türk devleti buraya saldırabilir, yalnız bilsin ki halklar burayı büyük bir direnişle savunacaktır.

Yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya Halk Kongresi şunları kaydetti: “Asuri/Süryani/Keldani halkı adına, Mezopotamya Halk Kongresi olarak, Türk devletin Efrîn’e yönelik işgalci girişimini kınıyor, lanetliyoruz! Ortadoğu’da Osmanlı, İttihat Terakki, Türk devleti ve devamında son 15 yıllık siyasal İslamcı soykırımcı zihniyet geleneği halklara, kültürlere, mezheplere, dinlere, emekçilere ve kadınlara yönelik bu yüzyılık emellerine bakıldığında, soykırım, katliam, sürgün, baskı, işkence ve ölümlerden başka birşey vermediler. Buna rağmen dünya kamuoyu nezdinde utanmadan hala kendilerini bu faşist zihniyetle, yaşadığımız 21. asırda halklara, bölgeye ve demokratikleşmeye karşı dayatmaya çalışmaktadırlar.

Bugün Ortadoğu’da yaşanan Üçüncü Dünya Savaşı’nda egemenliğe, gericiliğe, sömürgeciliğe, anti-demokratikleşmeye karşı, alternatif demokratik bir zihniyet Kuzey Suriye Demokratik Sistemi öncülüğünde gelişmektedir. Bu demokratik zihniyetle yüzyıldır inkar edilen ezilmiş uluslar, kültürler, diller, inançlar, dinler ve tarihler birlikte mücadele vererek, kendilerini dünya kamuoyu gündemine onurluca getirmişlerdir. İlk defa Kürt, Arap, Êzidî, Alevi, Asuri/Süryani/Keldani, Ermeni, Çerkes, Türkmen ve Çeçen haklar bir arada eşit koşullarda yaşama imkanı buldular. Bu onurlu yaşam biçimini, yüzyıldır onursuz yaşam biçimine alternatif gören Türk devlet ve başındaki ahlak ölçülerini alabildiğince aşan faşist İslamcı Erdoğan, bu onurlu gelişmeleri tasfiye etmek için, bölgede ne kadar gerici, sapık ve kadın düşmanı bir örgüt varsa, onlarla birlikte Efrîn’e saldırmaktadır!

Dolayısıyla Efrîn halkların yurdu, demokratik alternatifin kalesi ve onurlu yaşamın abidesidir… Irkçı Türk devleti buraya saldırabilir, yalnız bilsin ki halklar burayı büyük bir direnişle savunacaktır. Kobanê’de IŞİD-Türk devlet-soykırımcı Erdoğan nasıl yenildiyse, halifeliği yerin dibine batmışsa, Efrîn’de Türk devleti-faşist Erdoğan-AKP-MHP faşist koalisyonu tarihin çöplüğüne batacaktır!

Bizler MHK olarak Efrîn direnişini selamlıyor, birlikte olduğumuzu belirtiyoruz... Bu vesile ile dünya kamuoyuna Türk devletin işgal girişimlerine karşı durmaları, ABD, Rusya, Avrupa ve Britanya’yı Türk devletin bu terörist yönelimlerine karşı tavır koymalarına davet ediyoruz. Özellikle Ortadoğu ve Orta Asya’da Hıristiyan inancına mensup hakların, Kürt halkının, farklı inanç sahibi olan Alevi, Êzidî vb, emekçilerin, kadınların, gençlerin, devrimcilerin, sosyalistlerin ve demokratların temmenisi olan Kuzey Suriye demokratik sistemi, bu sistemin bir parçası olan Efrîn’e her yönü ile sahip çıkmaları, özgür iradelerine sahip çıkmaları analamındadır. Ayrıca Asuri/Süryani/Keldani halkını Efrîn tarihimiz, insanlığımız, ahlakımız ve onurumuzdur anlayışıyla her alanda savunmaya, soykırımcı Türk devletine karşı durmaya çağırıyoruz! Efrîn’in başarısı, Türk devletin-faşist bloğun yenilgisi ve Ortadoğu’da üçüncü demokratik alternatifin zaferidir...”