MİT’in Efrin’deki elemanı öldürüldü

YPG, Efrin direnişinin ikinci aşamasında işgalci güçlere karşı düzenlenen eylemlere ilişkin açıklamada bulundu.

YPG Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Efrîn’de aralarında MİT tarafından görevlendirilmiş kişilerin de bulunduğu işgalci Türk ordu güçleri ve çetelerine yönelik etkili eylemler gerçekleştirildiği belirttildi.

CEMAL EL ZUĞLUL ÖLDÜRÜLDÜ
 

YPG, Suriye’nin çeşitli bölgelerinden getirilen teröristlerin ve ailelerinin Efrîn’e yerleştirilmesini düzenlemekle sorumlu olan ve bir süredir takibe alınan Cemal El-Zağlul isimli çetenin öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamanın devamında şu bilgiler verildi:
 

‘’Efrîn’li aileleri evlerinden zorla çıkartarak yerlerine ÖSO teröristlerinin ailelerini yerleştiren El-Zağlul, daha evvel iki kez Türkiye’de MİT mensupları ile görüşmeler gerçekleştirmiştir. El-Zağlul aynı zamanda Efrîn’de iç güvenlik güçleri oluşturmak, sivil yönetimi ve mahkemeleri kurmak üzere görevlendirilmişti.

Eylemden bir gün önce El-Zağlul, Fırkat el Hamza ve Feylak el Şam çeteleri ile beraber Basûtê köyünde hoparlörler aracılığıyla halka Şeriat ilkelerine uygun giyinmelerini ve kadınların evden çıkmamalarını emretmiştir. Aynı zamanda halkın evlerindeki silahlarını teslim etmelerini istemiş, silahlarını teslim etmeyenlerin evlerinden çıkarılacağını söylemiştir.

Güçlerimiz dün saat 19:00’da Basûtê ve Kurzêlê köyleri arasında El Zağlul’un içinde bulunduğu aracı hedef alarak etkili bir şekilde vurmuş, El Zağlul yanındaki çetelerle beraber öldürülmüştür. Eylemin ardından olay yerinde müdahalede bulunmak isteyen Feylak el Şam çeteleri de güçlerimiz tarafından hedef alınmış, başarılı eylemin ardından 3 terörist daha öldürülmüş ve iki askeri araç da imha edilmiştir.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Efrîn halkını yerinden ettikten sonra yerlerine teröristleri ve ailelerini yerleştirmek suretiyle bölgede demografik değişim yapma çabasına ilişkin daha evvel yaptığımız açıklamaları hatırlatarak bu ailelerin Efrîn’e yerleştirilmesinin temel insani haklar ve uluslararası hukuk bakımından gayri meşru olduğunu belirtiyor, bu ailelerin daima güçlerimizin en temel hedefi olacağını açık bir biçimde tekrarlıyoruz. Güçlerimiz Efrîn Kantonu dahilinde işgalci Türk devleti ile ilişki veya işbirliği halinde olan tüm unsurları hedefleyecektir.

Bu sebeplerden ötürü, işgalci Türk devletinin oyunlarına kanan herkesi bu suça ortak olmamaları ve Türk devletinin ellerinde kirli pazarlıkların konusu olmamaları konusunda uyarıyoruz.

Bir kez daha zorla yerlerinden edilen halkımızın gösterdiği direnişi ve işgale karşı verdikleri mücadeleyi selamlıyor, Efrîn’i özgürleştireceğimizin sözünü tekrarlıyoruz. Süresi ne kadar olursa olsun direnişimiz halkımıza aydınlık ve güvenli bir yaşam sunduğumuz güne dek devam edecek.”