Kuzey Suriyeliler Kobanê'yi selamladı

On binlerce Kuzey Suriyeli, Şehit Egid Meydanı’nda bir araya gelerek, Dünya Kobanê Günü'nü kutladı. Etkinlikte Türk devletinin saldırıları kınandı ve "hazırlıklıyız" mesajı verildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin her yerinden on binlerce kişi, bugün 1 Kasım Dünya Kobanê Günü kutlamaları için Kobanê’de bir araya geldi.

YPG ve YPJ bayraklarını taşıyan on binler, Jina Azad Meydanı’nda toplanarak yürüyüşe geçti. Şehit Egid Meydanı’na kadar süren yürüyüş boyunca işgalci Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Ardından Şehit Egid Meydanı’nda 1 Kasım Dünya Kobanê Günü kutlama etkinliği yapıldı.

'SALDIRILARA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ'

QSD komutanlarından Heqî Kobanê, bölgeye yönelik saldırılara karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, Türk devletinin saldırılarıyla halkın iradesini hedef aldığını ancak başarısız olacağını ifade etti.

MSD Eşbaşkanı Emîne Umer de, "Bu kentin tüm sokaklarında Arîn Mirkan gibi YPG-YPJ savaşçılarının efsanevi direnişi yaşanmıştır. Kobanê kazanmış, insanlık düşmanları hezimete uğramıştır" dedi.

'TÜRK ORDUSU SİVİLLERE SALDIRIYOR'

Türk devletinin DAİŞ çetelerine destek amaçlı gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çeken Umer, “Dünya Kobanê Günü’nde Türk ordusu güvenli bölgeleri ve sivilleri hedef alıyor” dedi.

ULUSLARARASI ÇEVRELERE ÇAĞRI

Umer, Türkiye’nin savaş çıkartarak DAİŞ üzerindeki baskıları azaltmaya çalıştığına dikkat çekti ve uluslararası toplumun saldırılara karşı net bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti.

'ERDOĞAN VE TERÖRİSTLERİ BİLSİN Kİ...'

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Abdulhamid El-Muhbaş da şunları söyledi:

“Hiç kırılamaz denilen DAİŞ vahşeti burada kırılmaya başlamış ve çetelerin yok oluşu Kobanê’den Derazor’a kadar devam etmiştir.

Erdoğan ve desteklediği teröristler iyi bilsin ki bölge halkları, onların vahşetine karşı direnecektir. Türkiye rejimi DAİŞ’in üzerindeki mevcut baskıyı azaltmak ve QSD’nin terörle mücadeledeki dikkatini dağıtmak için saldırmaktadır.”

Konuşmaların ardından Baqî Xido Kültür Sanat Merkezi bünyesindeki gruplar sahne aldı. Ayrıca Şopdarên Rojê Merkezi tarafından Kuzey Suriye direniş fotoğrafları sergilendi.