Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu'ndan '19 Temmuz' mesajı

Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Yürütme Konseyi, özgürlük mücadelelerini sürdüreceğini, Reqa’nın özgürleştirilmesinde de başarı sağlanacağını belirtti.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, 19 Temmuz Devrim'nin yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Yürütme Konseyi, 19 Temmuz’un 5. yıldönümü vesileyle yaptığı yazılı açıklamada, 19 Temmuz Devrimi’nde, Suriye’nin birçok bölgesi nasıl özgürleştirildiyse Reqa’nın özgürleştirilmesinde de başarı sağlanacağı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“19 Temmuz’un 5. yıl dönümünü tüm halkımız ve tüm insanlık için kutluyor, şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Savaş cephelerinde mücadele eden savaşçılarımızın direnişini selamlıyor ve onlara başarılar diliyoruz.

19 Temmuz Devrimi Suriye’de tarihi, yenilikçi ve büyük bir başlangıçtı. Bu devrim Suriye halkının devrim gerçekliğini ortaya çıkarmış ve zulme karşı başkaldıran halkların devrimi olmuştur.

Suriye’de bazı muhalifler devrim gerçeğinden saparak dış güçlerin siyasetine hizmet etmeye başlamış ancak bunun karşısında 19 Temmuz Devrimi’nin öncülüğünü yapan güçler Suriye Devrimi’nin devrimci, demokrat ve ulusal özelliklerini korumuştur. 19 Temmuz Devrimi Demokratik Ulus ilkeleri ve kadın özgürlüğü temelinde gelişerek fikirsel, kültürel ve toplumsal alanda birçok kazanım elde etmiştir. Bu nedenle Demokratik Özerklik Yönetimi bölgeleri Suriye içindeki en güvenli alanlar olmuştur.

19 Temmuz bir halk devrimidir ve halkın gücüyle olmuştur. İnsan hakları ve bütün Suriye halklarının haklarının teminatı olmuştur. Ayrıca bu devrim Kadın Devrimi’dir.

19 Temmuz Devrimi insanlığın başkenti olan Kobanê’de başlamış ve bugün insanlık düşmanlarının ‘başkent’ ilan ettiği Reqa’da, zulme karşı devam etmektedir.

Bugün bu devrimin kazanımlarıyla halkımız demokrasi, adalet ve özgürlük sistemini geliştirmektedir. Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu sistemi 19 Temmuz Devrimi’nin ürünüdür. Bu devrimle binlerce şehidin uğruna canlarını verdiği hayalleri gerçekleşmiştir.

Bu vesileyle bir kez daha belirtiyoruz ki, zahmet ve zorluklar ne kadar büyük olsa da saldırılar ne kadar yoğunlaşsa da, hiçbir güç önünde boyun eğmeyeceğiz. Özgür ve demokratik bir sistemi halklarımız için hayata geçirene kadar çalışacağız.”