Kuzey Suriye'de sandıklar kapandı 

Yerel Meclis Seçimleri için sandık başına gidilen Kuzey Suriye'de oy verme işlemi sona erdi.

Kuzey Suriye Federasyon'unda belde, ilçe ve kanton meclis üyelerinin seçimi için sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi tamamlandı. Cizre, Fırat ve Efrîn bölgelerinde kurulan bin 303 seçim merkezinde yaklaşık 800.000 seçmenin oy kullandığı tahmin ediliyor. Sandıkların kapanmasından sonra başlayan oy sayma işleminin 24 saat içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Katılım yoğun olduğu seçimlere bölgede yaşayan Kürt, Arap, Çerkes, Süryani, Türkmen halkları ile Êzidî, Hıristiyan, Alevi ve diğer inanç gruplarının içerisinde yer aldığı her kesimden insan yoğun ilgi gösterdi. Seçim merkezleri önünde oluşan kuyruklarda bekleyen seçmenlerin zılgıt sesleri geç saatlere kadar eksilmedi. 

Seçimleri izlemek için gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Goran (Değişim) Hareketi, Oy ve Ötesi ile Türkiye'den gelen sivil toplum örgütleri gün boyu seçim merkezlerini dolaşarak gözlemlerini not etti. 

YETKİLLER OYLARINI KULLANDI

Kuzey Suriye Federasyonu yetkilileri de sandık başına giderek, oylarını kullandı. PYD Eş başkanı Şahoz Hesen, yerel meclis seçimleri için Heseke’nin Salihiye Mahallesi'ndeki Canhecar okulunda oyunu kullanırken, Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eş başkanı Hediya Yusif da Qamişlo’daki İbrahim Henano okulunda oyunu verdi. 

Kuzey Suriye'de belirlenen üç aşamalı seçim takviminin birinci aşaması olan “komün eş başkanlığı” seçimleri 22 Eylül’de düzenlenmişti. Ocak 2018'de yapılması planlanan üçüncü ve son aşamada ise Kuzey Suriye Federasyonu için parlamento görevi görecek Halk Kongresi (Kongra Gel) seçimlerine gidilecek.