KONGRA-GEL, Reqa’nın özgürlüğünü kutladı

Reqa’nın özgürlüğünü kutlayan KONGRA-GEL, "Demokratik konfederalizm ve demokratik ulus eksenli bir sistemin oluşturulması, kaosun çözümünde de model rol oynayacaktır" dedi.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Reqa'nın DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'TÜM BÖLGEDE ÖNEMLİ GELİŞMELER SAĞLAYACAK'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"DAİŞ’in merkezi olan Reqa’nın özgürlüğü Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu halklarına kutlu olsun. Raqa’nın özgürlüğü demokratik Suriye’nin inşasında yeni bir milattır. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının çok büyük acılar çekmesine neden olan DAİŞ’in askeri, siyasi ve psikolojik merkezinin yıkılması, tüm bölgede önemli gelişmelere neden olacaktır.

Raqa zaferinde rol oynayan tüm özgürlük savaşçılarını kutluyor, başarılarını içtenlikle selamlıyor, bu büyük savaşın kazanılmasında yaşamını yitiren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimiz, halklarımızı ortak bir kader etrafında buluşturan ve demokratik ulus bilinciyle birliğini sağlayan en temel değerlerimizdir. Onlar, halklarımızın özgür geleceğinde ebediyen yaşayacaklardır.

'ÇÖZÜMÜN REHBERİ; ÖNDER APO'NUN PARADİGMASI'

Halkların özgür geleceğinin tek teminatı olan demokratik ulus ve demokratik konfederalizm ile Reqa’da halklar adına büyük kazanımların elde edildiği bu süreçte, ulus devlet zihniyetiyle çözüm isteyen güçlerin Kerkük üzerinde yarattığı kriz ve kaosun halklar arasında nasıl büyük çatışma ve olası yıkımlara yol açtığını ve bunun halkımız açısından da kalıcı bir çözüm getirmediğini bir kez daha ibretle görmekteyiz.

Bu anlamda Önder Apo’nun paradigması temelinde Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu ve QSD güçlerinin öncülük ettiği Demokratik Suriye projesi, Kürt sorunu başta olmak üzere tüm bölgesel sorunların çözümüne rehberlik yapmaktadır.

Bu temelde, Reqa halkının iradesini temsil eden halk meclisinin öncülüğünde toplumun tüm zenginliği ve çoğulculuğuyla yeniden inşa edilmesi, demokratik konfederalizm ve demokratik ulus eksenli bir sistemin oluşturulması, tüm Suriye’de yaşanan kaosun çözümünde de model rol oynayacaktır.

Reqa zaferinde rol oynayan tüm özgürlük savaşçılarını bir kez daha saygıyla selamlıyor, şehitlerimizi minnetle anıyor, halklarımızın özgür geleceğinin çok önemli bir adımı olan Reqa zaferi halklarımıza kutlu olsun diyoruz."