KONGRA-GEL, Kuzey Suriye'deki seçimleri kutladı

KONGRA-GEL, Kuzey Suriye'deki seçimlerle ortaya çıkan iradenin, çözümde temel rol oynayacağını belirtti.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Seçimlerine ilişkin, bugün bir kutlama mesajı yayımladı.

KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:

"Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Seçimlerinin ikinci aşaması olan belde, ilçe ve kanton meclisleri seçimlerinin demokratik yarışma koşullarında, büyük bir katılımla ve başarıyla yapılmasını içtenlikle kutluyoruz. Seçimlerin Federasyon halklarına hayırlı olmasını diliyoruz. Seçilen tüm meclis üyelerini kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz.

Demokratik ulus perspektifiyle, kadınların öncülüğünde, halkların ve farklı inançların demokratik konfederal sistemlerinin inşa edildiği bu süreçte yapılan seçimlerle ortaya çıkan belde, ilçe ve kanton meclisleri, halkların ortak iradesini temsilen toplumsal sorunların çözümünde temel rol oynayacaktır.

Komün ve halk meclislerine dayalı olarak örgütlenen demokratik toplum sistemi, politik ve ahlaki toplumun temelini oluşturmaktadır. Bu nedenlerden dolayıdır ki, yapılan seçimlerin ortaya çıkaracağı sonuçlar, başta Suriye olmak üzere bölgede egemenlik eksenli yaşanan ağır sorunların çözümünde de yol gösterici olacaktır.

Bu temelde seçimlerin güvenlik içinde yapılmasını sağlayan tüm görevlileri kutluyor, sandık başlarına giderek kullandıkları oyları ile demokratik iradelerini ortaya çıkaran Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu halklarını saygı ile selamlıyoruz."