Komutan Mahir Çiya son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG komutanlarından Mahir Çiya (Abdullah İlhan), Dêrik’te düzenlenen kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 17 Haziran’da şehit olan YPG Komutanı Mahir Çiya’nın (Abdullah İlhan) cenazesini Şehit Hogir Hastanesi’nden alan binlerce kişi, uzun bir araç konvoyuyla Şehit Xebat Derik Şehitliği’ne doğru yola çıktı. YPG, YPJ ve QSD bayrakları taşıyan halk, aralıksız “Şehit namirin” sloganları attı.

Şehitlikte düzenlenen törende YPG komutanlarından Bedran Derik yaptığı konuşmada, “Türk devleti sadece Kürt halkının değil, tüm insanlığın düşmanıdır. Bu nedenle de işgalciliğe karşı mücadele yükseltilmelidir” dedi ve tüm Kuzey Suriye’yi çetelerden özgürleştirerek şehitlerin amaçlarını yerine getireceklerine söz verdi.

Cizre Kantonu İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat da şehitlerin rolüne ve Rojava devrimi kazanımlarına dikkat çekerek Efrîn Türk devleti işgalinden kurtuluncaya dek direnişin devam edeceğini söyledi. Efrîn’i Özgürleştirme Konferansı’na değinen Berekat, “Efrîn işgalcilerden kurtulacak, geri adım atmayacağız. Efrîn’in özgürleştirilmesi Suriye krizinin çözümüne doğru bir adımdır” dedi.

Şehit Mahir Çiya’nın ailesi adına konuşan Brusk Hesekê ise kardeşinin yolunu takip edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Mahir Çiya ve Cudi Rojava’nın (Hediye Hesen) sicil belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.