'Komün seçimleri Özgür Suriye'ye doğru ilk adımdı'

Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi, komün seçimlerinin başarısını kutladı ve Özgür Suriye'ye doğru ilk adımın atıldığına dikkat çekti. Konsey, belediye, ilçe ve kanton meclis seçimlerine hazırlanıldığını belirtti.

Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi, komün seçimlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kuzey Suriye Yürütme Konseyi olarak şehitlerin mücadelesi karşısında saygı ve minnet duyuyor ve özgürlük, demokrasi ve onur için şehadete ulaşan tüm şehitleri anıyoruz. Ayrıca savaş meydanlarında direnen tüm kahramanlarımızın başarılarını kutluyor ve başarılarının daim olmasını umuyoruz. 22 Eylül’de başlayan demokrasi bayramını da tüm halka kutluyoruz" denildi.

'ÖZGÜR SURİYE'YE DOĞRU İLK ADIM ATILDI'

Komün seçimleri ile Özgür Suriye’ye doğru ilk adımın atıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu ilk adım Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu sisteminin inşasıdır. Başta seçim günü güvenliği sağlayan Asayiş, Sotoro, Natore, HPC ve YPG/PYJ güçlerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca seçimlerin başarılı geçmesinde rolü olan Yüksek Seçim Komiserliği ve sandık başında bekleyen öğretmenlere teşekkür ediyoruz. Tüm halkımıza, yürütülen özel savaşa rağmen seçim çalışmalarının başında duran herkese teşekkür ediyoruz. Boykot çağrılarına rağmen seçimlerde sandık başına giden halkımız projeyi sahiplendiğini ve tüm gücüyle sistemin başarısını sağlayacağını göstermiştir. Bu proje Kürt, Arap, Süryani, Türkmen, Ermeni, Arnavut ve Êzidî tüm halkların, inançların temsilciliğini yapmaktadır. Herkes, tüm dost ve düşmanlara bu projenin ulusal bir proje olmadığını ve parçalanma için olmadığını göstermektedir. Aksine halklarının eşitlik, adalet ve halkların kardeşliği esası üzerine kuruludur ve tüm Suriye halklarının projesidir. Seçimlerin tüm sürecinde yer alan kadınlara, annelere ve gençlere teşekkür ediyoruz."

'İKİNCİ AŞAMAYA HAZIRLANIYORUZ'

Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu, açıklamasının sonunda da şunları ifade etti:

"Seçimlerin ilk aşaması başarıyla geçmiştir. Şimdi de ikinci aşama olan belediye, ilçe ve kanton meclisleri seçimlerine hazırlanıyoruz. Bu esasla tüm siyasi güçlere ve şahsiyetlere görevlerini yerine getirmeleri çağrısı yapıyoruz ve tüm halkımızdan bilinçli, ahlaklı ve sorumlu kişileri seçmesini umuyoruz.

Bir kez daha halkımızın başarısını kutluyoruz ve gücümüzün temelinin birliğimiz olduğunu söylüyoruz. İrade ve kararımızın başarısının temeli de çalışmaları güçlendirmektir. Hep birlikte başarımızı sürdüreceğiz.”