Kobanê halkı şehitliklere akın etti

Kobanê halkı, şehitlerinin mezarları başında mumlar yaktı.

Kobanê halkı, 25 Haziran Katliamı’nın yıldönümü ve Ramazan Bayramı dolayısıyla Şehit Dicle ve 25 Haziran Katliamı şehitliklerine akın etti. Şehitlerin mezarları mumlarla donatıldı, anma törenleri düzenlendi.

Şehitlikleri ziyaret edenler arasında Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Enwer Mislim, yardımcıları Berîvan Hesen ve Xalid Berkel, Savunma Konseyi Başkanı Ismet Şêx Hesen, YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd, İçişleri Konseyi Başkanı Bozan Xelîl ve QSD komutanlarından Heqî Kobanê de hazır bulundu.

Şehit Dicle Şehitliği’ndeki anma töreni bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd konuşma yaparak büyük Kobanê direnişinin bugün edinilen kazanımları ortaya çıkardığını söyledi.

25 Haziran Şehitliği’nde yapılan törende ise Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi Üyesi Izet Hemo konuştu. Hemo katliamda şehit düşenlerin ailelerine taziye dileklerini iletti ve bu katliamda hedefin, Kobanê halkının direnişini kırmak olduğunu ifade etti ve “Bu katliamın ardından intikam gücümüz ve hırsımız arttı. Şimdi de savaşçılarımız Reqqa’da çetelere karşı savaşıyor” dedi.

Törenin ardından kitle, 25 Haziran’da büyük bir direniş göstererek şehit düşen 6 Asayiş Güçleri üyesi için yapılan anıta gitti. Burada düzenlenen törende ise İçişleri Konseyi adına Xelîl Ismaîl konuşma yaptı ve halkın güvenliği için canlarını feda edenleri andı.

Ziyarete gelen yurttaşlar, şehitlerin mezarlarını mumlarla donattı.