Koalisyon bombardımanlarında onlarca çete öldürüldü

DAİŞ çetelerinin işgali altındaki alanlarda QSD güçlerinin özgürleştirme hamleleri devam ederken, Koalisyon uçaklarının bombardımanlarında onlarca çetenin öldürüldüğü bilgisi verildi.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından verilen bilgiye göre, Dera Zor vilayetinde Irak sınırı yakınlarında yürütülen hava saldırılarında en az 28 çete öldürüldü.

Vilayetin Bir El Meleh alanına yönelik uçak ve topçu bombardımanlarının devam ettiği kaydedilen SOHR açıklamasında, çetelerin kaybının çok daha fazla olabileceği belirtildi.

Koalisyon içerisinde yer alan Fransız güçlerinin komutanı général François Parisot tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, bölgedeki çetelerin yüzlerce olduğu kaydedilmişti. Parisot, dar bir alana sıkışan çetelerin tümüyle etkisiz hale getirilmelerinin ayları alabileceğine dikkat çekmişti. 

Toplamda işgal ettikleri alanlar Suriye topraklarının yüzde 3’ünün altında kalan DAİŞ çeteleri, ağır yenilgilere rağmen sivillere yönelik büyük saldırılar düzenleme yolunu seçiyorlar. Son olarak 25 Temmuz’da Suveyda’da düzenlenen koordineli saldırılarda 250’yi aşkın sivil yaşamını yitirmişti.