KJK: Sanchez ve Campbell’i unutmayacağız

KJK Koordinasyonu, Rojava devrimi sırasına hayatını kaybeden enternasyonalist savaşçılar Alina Sanchez ve Anna Campbell’i anarak, “Sizleri unutmayacağız” dedi.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KJK Koordinasyonu, Newroz’a katılan milyonları selamlarken, Rojava’da hayatını kaybeden enternasyonalist devrimcileri andı.

KJK’nin Newroz’a ilişkin mesajı şöyle: “Tarihi Efrin direnişiyle Newroz özüne yaraşır bir şekilde yeniden her yerde efrin ruhuyla milyonlar alanlara çıkarak özgürlük ve direniş ruhuyla kutlanmıştır. Kadınların ve halkların faşizme karşı öfkesi, intikam duygusu, özgürlük tutkusu bir olup Efrinle ve Newrozla devrim seline dönüştü. Efrinli kadınların direnişleri özgürlük ısrarları, dünya insanlığının yüreğine işlenmektedir. Newrozdaki görkemli duruş, “Faşist Erdoğan’a faşizme en güçlü cevabı olmuştur. Milyonların alanlardaki kararlığını ve özgürlük haykırışlarını selamlıyoruz.

Newroz’da AKP-MHP faşizmine ve emperyalizme karşı büyük bir öz güvenle milyonlar faşizme meydan okumuştur. 64 gündür alanlarda hiç ayrılmayan ve aynı duygularla kürdistan ve dünyanın her yerinde ayaklanan, tavır alan milyonlar da Efrin halkıyla bir olmuş, halklar ve kadınlar kazanacaktır tutumuyla Newroz alanlarındaki halkımız, halklar ve kadınlar bir kez daha göstermiştir. Halkımızın bu görkemli tutumuna cevabımız; Özgürlüğün bedeli ne olursa olursun, başarma sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz. Özgürlüğün zaferini, iradeli Halklar ve kadınlar kazanacaktır.”

Alina Sanchez ve Anna Campbell’i anan KJK, şunları ifade etti: “Halkların ve kadınların özgürlük mücadelesine büyük bir inanç ve umutla bakan Lêgerîn (Alina Sanchez) ve Anna Campbell (Hêlîn Karaçok), kadın özgürlük mücadelesinde etkilenerek kadın öncülüklü Rojava devriminde yerlerini aldılar. Bu güzel ve devrimci kadınların sadelikleri ve mütevazilikleri, hümanist karakterleri yine özgürlük arayışlarının derinlikleri Rojava devrimiyle somutlaşmış ve büyümüştür. Bu devrimci kadınların şahadetleri çok sarsıcı olmuştur. Bu iki değerli devrimci ve sosyalist enternasyonal kadınların ailelerine başsağlığı diliyor ve Lêgerîn ve Anna yoldaşların mücadele duruşları, bizleri buluşturan; onların kadının özgürlük tutkusu, insanlık için mücadele kararlılıklarıydı. Onların bu mücadele kararlılıklarını sahiplenme ve büyütmek olacaktır.

Enternasyonal kimlikleriyle, kadınlar olarak ve tüm ezilen halklar için özgür bir geleceği mutlaka yaratacağımıza olan inancımız ve kararlılığımızla bu kutsal ve haklı mücadeleyi başarıya götürmek olacaktır. Enternasyonal mücadeleyi büyütmek olacaktır. Rojava devriminin; sosyalist ve enternasyonal emekçileri, tam da bu nedenle şimdi halkların özgürlük zamanı ve kadın devrimi zamanıdır diyerek Legerin ve Anna Campbell halkların devrim mücadelesini zafere ulaştırmak için faşizmi yerle bir etmek için Efrin direniş mücadelesinde yerleri aldılar. Legerin yoldaş Arjantinli bir doktor , devrimci ve Anna Campbell sosyalist enternasyonal bir kadın olarak Rojava devriminin özgürlük tarihinde direnerek yerlerini aldılar. Sizleri unutmayacağız.

Onların şahsında Enternasyonal mücadeleyi büyütme sözümüzü veriyoruz. Kadınlar ve halklar olarak yükselen direnişle, büyüyen umutlarımızla adım adım özgürlüğü inşa eden mücadelemizle tek yürek olup ayağa kalkmıştır. Lêgerîn yoldaş ve Anna Campbell yoldaşların Rojava devrimine ve Efrin direnişiyle birleşerek özgürlük abidelerimiz olmuşlardır. Bu iki sosyalist ve devrimci yoldaşlar, emperyalizme ve faşist Erdoğan’a enternasyonalist mücadelenin örgütlü duruşlarıyla en büyük cevap olmuşlardır. Tüm İnsanlığa Kürt halkının yalnız olmadığını ve enternasyonal mücadelenin örgütlü duruşuyla, direnerek devrim zamanı olduğunu tüm hegemonik güçlerin planlarını boşa çıkarmışlardır. Legerin ve Anna enternasyonal mücadele gücünü, örgütlü iradeyi birleştirerek Kürt halkının ve halkların devrim ve özgürlük ütopyasının gerçekleşmesinde devrimci kadınları olarak tarihe direnen kadınlar olarak yerlerini aldılar. Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesinden etkilenerek ve ilham alarak yönlerini Rojava devriminde ve en önde yer aldılar. Herkesin kalbinde yer edinen Efrin direnişinin bu devrimci kadınlarını Saygı ile anıyoruz. Mücadele ve özgürlük duruşlarını başarıya götürme ve halklara sözümüzdür. Kadınların özgürlük arayışlarını zafere götürmede iddiamızı bir kez daha ifade ediyoruz. Efrin’le yükselen zafer kararlaşmasını, halkların ve kadınların zaferine dönüştüreceğiz. Enternasyonal mücadelenin neferleri olarak kadın özgürlük mücadelemizde, halkların ortak mücadelesinde önemli iki devrimci kadınlar olarak özgürlük arayışçısı kadınlar olarak geçtiler. Sizleri asla unutmayacağız. Zafer özgürlük için direnen halkların olacaktır. Kazanan insanlık olacaktır, kadınların örgütlü mücadeleleri olacaktır.”