Kızılhaç: Efrîn’deki mevcut durum sağlık çalışanlarını etkiliyor

Uluslararası Kızılhaç Komitesi yaptığı açıklama ile Efrîn’e yönelik yapılan saldırılarda sağlık çalışanlarının da yaralandığına dikkat çekerek, tıbbi yardıma muhtaç olan birçok insanın ise saldırılardan kaynaklı belli bölgelerde mahsur kaldığın belirtti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) bugün Efrîn’e yapılan insani yardımın teslim edildiğine dönük yazılı bir açıklama yaptı. 29 kamyondan oluşup 50 bin insana yönelik olan yardımın teslim edildiğinin ifade edildiği açıklamada, Türk devletinin saldırılarından kaynaklı Efrîn ve bölgesinde yaşanan insanların mağdur olduğuna dikkat çekildi.

‘KIZILHAÇ EFRÎN’DE YAŞANANLARDAN ENDİŞE DUYUYOR’

“Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Efrîn ve Suriye-Türkiye sınırındaki bölgelerdeki mevcut durumdan endişe duyuyor” denilen açıklamada, Efrîn’deki sağlık çalışanlarının kısıtlı imkanlarla hedef alınan insanlara yardım etmeye çalıştığına değinildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIDA HEDEF ALINIYOR

Tıbbi yardıma muhtaç olan birçok insanın ise saldırılardan kaynaklı belli bölgelerde mahsur kaldığına vurgu yapılan açıklamada, “Bölgede sadece 4 hastane faaliyet göstermektedir. Sağlık çalışanları saldırılardan kaynaklı kayıpların artmaması için zor şartlarda mücadele ediyor. Mevcut durumdan kaynaklı sağlık çalışanları da zarar görüyor” denildi.

Kızılhaç’ın yardım bekleyen Doğu Guta’ya derhal erişim talep ettiğinin de ifade edildiği açıklamada, yetkililerden bu noktada harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

Suriye çatışmalı bölgelerinde tıbbı tedavi yoksunluğundan insanların hala hayatını kaybetmeye devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, Kızılhaç’ın yaşanan acıyı sona erdirmek için çatışmanın taraflarına siyasi çözüm geliştirme çağrısı yaptı.