Kırıkhan’da MİT Koordinasyon Merkezi vuruldu

YPG savaşçılarının 17 Şubat günü Kırıkhan yakınlarında vurdukları üssün MİT karargahı olduğu öğrenildi. Efrin’e yönelik saldırıların burada koordine edildiği öğrenildi.

Önce 3 saat, sonra 3 gün ve son olarak bir haftada Efrin’in girileceğini deklare eden işgalci Türk devleti, saldırıların 29’uncu gününde kendi karargahında darbe yedi.

YPG savaşçıları, 17 Şubat günü Hatay’ın Kırıkhan (Qirik Xan) yakınlarındaki Türk askeri üssüne yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Efrin’deki kaynaklar eylemde 7 askerin öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu bildirdi.

Eylemi gizleyemeyen Türk devleti ise sadece yaralıları açıklamakla yetindi. Kırıkhan’daki yerel kaynaklar ise ölü ve yaralı sayısının çok daha fazla olduğunu aktardı.

YPG, MİT KOORDİNASYON MERKEZİ'Nİ VURDU

ANF’nin edindiği bilgilere göre, daha önce Zeytinyağı Fabrikası olarak kullanılan yerleşke, son dönemlerde MİT karargahına dönüştürüldü. Efrin’e yönelik saldırıların da buradan koordine edildiği öğrenildi. Eylemden sonra bölgeye giriş-çıkışların yasaklandığı da gelen bilgiler arasında.