Kanadalı YPG savaşçısı Ararat'ın cenazesi uğurlandı

Kanadalı YPG savaşçısı Agiri Ararat’ın cenazesi ülkesine gönderilmesi için Başurê Kürdistan’a uğurlandı. 

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Kanadalı YPG savaşçısı Antonio Cassun’ın (Agiri Ararat) cenazesi Derik halkı tarafından Semalka sınırından Başurê Kürdistan’a uğurlandı. Antonio Cassun’un (Agiri Ararat) cenazesi Başurê Kürdistan’dan toprağa verilmek üzere Kanada’ya uğurlanacak.

YPG savaşçısı Agiri Ararat’ın cenazesini şehit annelerinin zılgıtları ve halkın sloganları eşliğinde Derik Hastanesi’nden alındı. Ararat’ın tabutu YPG bayrağı ve güllerle donatıldı, aynı zamanda tabutun üzerine özgürlüğü sembolize eden güvercin bırakıldı. Ardından da cenaze, Rojava ve Başurê Kürdistan Semalka Sınır Kapısı’na götürüldü.

Şehit Agiri Ararat’ın için hazırlanan askeri tören bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Törende Enternasyonalist savaşçılar adına YPG savaşçısı Baran Amed konuştu. Amed, Şehit Agiri’nin ailesine baş sağlığı dileyerek, yoldaşlarının onun takipçisi olacağını dile getirdi.

Amed, Şehit Agiri Ararat’ın Kobanê direnişi ve YPG/YPJ savaşçılarından etkilenerek yönünü savaş alanlarına çevirdiğini ve YPG saflarına katılarak halkların özgürlüğü için çetelere karşı savaştığını belirtti.

Konuşmaların ardından Kanadalı savaşçı Agiri Ararat’ın şahadet belgesi okunarak yoldaşlarına teslim edildi.
Agiri Ararat’ın cenazesinin Başurê Kürdistan’daki Kanada Konsolosluğu tarafından alınarak, Kanada’ya gönderileceği belirtildi.