Kadın memurun elini sıkmadı, vatandaşlığı reddedildi

Almanya'da Lübnanlı bir doktorun, dosyası ile ilgilenen bir kadın memurun elini sıkmayı reddetmesi ardından vatandaşlık talebi son anda reddedildi.

Alman Deutsche Welle radyosunun verdiği habere göre Bade-Wurtemberg İdari Mahkemesi, bir kadının elini sıkmayı reddeden bir kişinin vatandaşlık talebini reddetti.

TÜM TESTLERİ GEÇMİŞ AMA...

40 yaşındaki Lübnanlı 2002'de Almanya'ya gelmiş ve burada eğitim görmüş. 2012 yılında vatandaşlık için başvuruda bulunmuş ve en iyi skorla vatandaşlık testlerini geçmiş.

Ancak vatandaşlık sertifikasının verileceği 2015 yılında, dosyası ile ilgilenen kadın memurun elini dini nedenlerle sıkmayı reddedince, kadın memur resmi sertifikayı teslim etmek istememiş.

Bu karara tepki gösteren Lübnanlı doktorun önce Stuttgart İdari Mahkemesine, ardından Bade-Wurtemberg İdari Mahkemesine başvuruda bulunduğu bildirildi.

Alman medyasına göre Bade-Wurtemberg Mahkemesi 17 Ekim'de verdiği kararında vatandaşlık talebini reddederek, davayı federal idari mahkemeye götürmesi önerdi.

Mahkemeye göre Lübnanlı doktor, kadınları "cinsel eğilim tehlikesi" olarak değerlendirdiği için el sıkmayı reddetti. Bu tutum, Alman Anayasası'ndaki eşitlik ilkesine aykırılık teşkil ediyor ve mahkemeye göre "fundamantalist kültür ve değer anlayışını" temsil ediyor, "Alman yaşam koşullarına entegrasyonu ret" anlamına geliyor.

FRANSA'DA DA VALİNİN ELİNİ SIKMAYAN İSLAMCIYA CEZA

Benzer bir olayı Fransa'da da yaşanmıştı. 22 Eylül günü Müslüman inancından bir kişi, Cher bölgesinin kadın valisinin elini dini gerekçeyle sıkmayı reddettiği için 2250 euro para cezasına çarptırılmıştı.