HPG, Zap’ta şehit düşen Helin Helena’yı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Zap Eyaleti Komutanlığı’mızda yer alan Helin Helena’nın (Leyla Karabaş) Türk devletinin 20 Ağustos’ta düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, “20 Ağustos günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Zap Eyaleti Komutanlığı’mızda yer alan Helin Helena (Leyla Karabaş) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Helin Helena
Adı Soyadı: Leyla Karabaş
Doğum Yeri: Yalova
Anne - Baba Adı: Saliha – Kasım
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2019 / Zap

Açıklamada, gerilla Helin Helena’ya ilişkin devamla şu ifadeler yer aldı: “Helin yoldaş, 1983 yılında Yalova’da dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ailede ve çevrede büyüyen Helin yoldaş, tüm Kürt çocukları ve kadınları gibi erken yaşlarda düşmanın asimilasyon ve soykırım politikalarına maruz kalmıştır. Kendi öz topraklarından koparılmayı ve metropollerde yaşamaya mecbur bırakılmayı hiçbir zaman içine sindiremeyen Helin yoldaş, düşmanın bu kirli politikalarını hiçbir zaman kabul etmemiş ve Kürt halkına yapılan bu haksızlıklara baş kaldırmıştır. 1999 yılında Önderliğe karşı geliştirilen uluslararası komplo sürecine cevap olmak için 2001 yılında Mersin’den Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Özgür bir ülke ve Özgür bir Önderlik için PKK’nin mücadelesi içerisindeki yerini alan Helin yoldaş, büyük bir coşku ve heyecan ile kendisini mücadeleye adamıştır.

Adanmışlığın bir örneği olan Helin arkadaş, katıldığı ilk zamanlarda Xakurkê’den, 2008 Zap Direnişi’ne ve 2009 yılında Kuzey sahasına giderek aktif mücadele yürütmüş ve en son yine Zap bölgesinde görev almıştır. Helin yoldaş yetkin bir gerilla komutanı olmuş, yoldaşlarına öncülük yapmış ve direniş geleneğinin bir timsali olmuştur. Tüm mücadele alanlarında azmi, morali, fedakarlığı, inancı ve bağlılığı ile tüm yoldaşlarına örnek olacak bir duruş sergilemiştir. Önderliğimizin geliştirdiği kadın kurtuluş ideolojisinde derinden etkilenmiş ve yükselen kadın mücadelesinde Saralar’ın, Beritanlar’ın ve Zilanlar’ın yarattığı değerleri kendi kişiliğiyle özdeşleştirerek onlara layık olmanın çabası içerisinde olmuştur. En son şehit düştüğü Zap Eyaleti’nde işgalci TC ordusunun saldırılarına karşı her zaman en ön saflarda yerini almış ve yeni dönemin gerilla anlayışını geliştirmede emeği ve çabası olmuştur.”

HPG, gerilla için başsağlığı dileğinde bulunarak, anısını zafere taşıma sözü verdi: “Şehadete ulaşan Helin yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Kürdistan halkının özgürlüğü uğruna düşmana karşı fedaice savaşan yoldaşlarımızın anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni başarıya taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”