HPG hayatını kaybeden iki gerillanın kimliğini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi değişik tarihlerde hayatını kaybeden iki gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG’den yapılan açıklamaya göre 16 Kasım 2017 tarihinde Amed’in Pasur ilçesi kırsalında Cuhermê alanında Türk ordusu ile HPG gerillaları arasındaki çatışmada Abdulgaffur Akcan (Brusk Zerdest) adlı gerilla hayatını kaybetti.

Açıklamada ayrıca 5 Mayıs 2018 tarihinde Medya Savunma Alanlarında yaşanan bir kaza sonucu Dalyan Alsac (Zana Şengali) adlı bir gerilla da yaşamını yitirdi.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

Brusk Zerdeşt arkadaşımız, 1998 yılında Siirt’in Heşet köyünde dünyaya gelmiştir. Yurtseverlik geleneğinin güçlü olduğu bir ortamda büyüyen Brusk arkadaşımız, kendi aile değerlerinin, mücadeleye olan bağlılığı ve aileden birçok katılımın etkisi ile genç yaşlardan itibaren mücadeleye ilgi duymaya başlamıştır. Brusk arkadaşımızın, babasının mücadelemizin değerli bir milisi oluşu, ailenin mücadele ile bağını daha da güçlendirmiştir. Böylesine yurtseverlik geleneğinin güçlü olduğu bir ortamda şekillenen Brusk arkadaşımız 2013 yılında Botan alanında gerilla saflarına katılmıştır.

Brusk arkadaşımız, gerillaya geldiği andan itibaren kendini yetiştirmenin çabası içerisinde olmuştur. Genç yaşının vermiş olduğu enerjik ve sürekli arayışa sahip olan karakteri onu kısa sürede partimizin yetkin bir militanı olmasına götürmüştür. Yurtseverlik duyguları ve aileden edinmiş olduğu ahlaki değerler ile partinin militan özellikleriyle yürümesini kısa sürede öğrenen Brusk arkadaşımız, Önder Apo’nun iyi bir yoldaşı olmayı başarmıştır. Nerede olursa olsun, girdiği her çalışmada büyük bir azimle ve kararlılıkla sonuç almayı bilmiştir. Gerillanın Botan ve Medya Savunma Alanlarında kalmıştır. İşgalci TC devletinin en fazla saldırı gerçekleştirdiği dönemlerde en güçlü katılımı sergileyen arkadaşlarımızdan bir olmuş ve geçen üç yıllık süre içerinde düşmanın gerillayı bitirme planlarını boşa çıkarma sürecinin emekçi arkadaşlarımızdan bir olmuştur. 2017 baharında Kuzey Kürdistan’a giderken, düşmana karşı var olan öfkesini daha bileyerek gitmiş ve yetkin bir gerilla olarak pratik yürütmüştür. Brusk arkadaşımız şehit düştüğü ana kadar da, bulunduğu ortamlarda arkadaşlarına örnek olmayı başarmıştır. Çok genç olmasına rağmen birçok arkadaşımızın gıpta ile baktığı arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Zana Şengali arkadaşımız, Amed’de yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Gençlik yılları ile birlikte yurtsever gençlik çalışmalarında yer almış, bu faaliyetleri sırasında birçok defa düşman tarafından gözaltın alınmış ve bir dönemde zindanda kalmıştır. Yurtseverlik değerleri içerisinde yetişen ve zindan süreciyle de birlikte düşman gerçeğini de yakından tanıyan Zana arkadaşımız, 2015 yılında gerilla saflarına katılarak, düşmanın halkımıza karşı yürüttüğü soykırım savaşında en aktif rol alan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Gerilla saflarına geldiği andan itibaren emekçi, fedakar ve mütevazi kişiliği ile öne çıkan Zana arkadaşımız bulunduğu tüm çalışmalara büyük bir özveri ile katılmıştır. Şehit düştüğü ana kadar da güçlü yoldaşlık değerleri ile emekçi bir katılım sergileyen Zana arkadaşımız mücadelemizde her zaman anılacak ve örnek alınacak arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Brusk ve Zana arkadaşlarımızın şahadetlerinden dolayı başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehit düşen tüm arkadaşlarımızın ideali olan özgür Kürdistan’ı kurana kadar da mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”