HPG: Hakkari’de 5 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’de gerilla birliklerinin aynı alanda düzenlediği üç ayrı eylemde en az 5 askerin öldüğünü bildirildi.

HPG-BİM, “Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 20 Eylül günü saat 12.40'de Hakkari'nin Esendere Beldesi'ne bağlı Zêrine karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan nöbet kulübesine yönelik eylem düzenlemiştir” dedi.

Nöbet kulübesi çevresinde bulunan Türk askerlerinin etkili bir şekilde vurulduğunu belirten HPG-BİM, bu eylemde “1 düşman askerinin” öldürüldüğünü kaydetti.

“Eylem alanına müdahale amaçlı gelen Reo tipi bir araç da güçlerimizin hedefi olmuştur” diyen HPG-BİM, şunları ekledi: “Yoğun ateş altına araç darbelenmiş ve burada 2 düşman askeri öldürülürken çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

Güçlerimiz, tekrardan müdahale amaçlı gelen ve kule çevresinde toplanan askerleri hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan askerlerden 2'si öldürülmüştür.

Eylem ardından çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.”

Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırısı düzenlediğini de bildiren HPG-BİM, şu detayları verdi: “20 Eylül günü saat 11.00 ile 13.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları'ndan Kandil bölgesine bağlı Kozinê köyü çevresini, saat 17.00 sularında ise Gare bölgesine bağlı Çemankê köyü çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”