HPG gerillalarından MİT elemanlarına eylem

HPG gerillaları Siirt’in Mawa alanındaki Meina ve Mulê köyleri arasında konumlanan istihbaratçılara yönelik eylem düzenledi. Eylemde 3 istihbarat üyesi öldürülürken, çok sayıda dokümana da ulaşıldı.

İnternet sitesinde bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Siirt’in Mawa alanına bağlı Meina ve Mulê köyleri arasındaki arazide MİT elemanlarına yönelik eylem düzenlendiğini açıkladı. HPG gerillaları Hakkari’nin Gever, Çukurca ilçelerinde de işgalci Türk ordusuna yönelik eylem düzenledi.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 23 Mart günü saat 13.30’da Siirt’in Mawa alanındaki Meina ve Mulê köyleri arasında arazide konumlanan istihbaratçılara yönelik bir eylem düzenlemiştir. Yüksek rütbeli MİT elemanlarının bulunduğu bir araç yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Araç aldığı ağır darbeler sonrasında yoldan çıkarak devrilmiştir. Güçlerimiz tekrardan aracın üzerine doğru giderek aracı yoğun ateş altına almıştır. Güçlerimiz burada araç içinde bulunan 3 istihbarat elemanını öldürmüş ve araçtaki 3 adet AK-47 (Kleş) silahı ve bu silaha ait 5 şarjör ile 150 mermiyi, 1 adet kamera, bu şahıslara ait kimlik ve birçok belge ve dokümana el koymuştur.

Eylem ardından işgalci TC ordusu yoğun teknik destek altında çok sayıda skorksy helikopter ile alana indirmeler yapmıştır. 24 Mart günü güçlerimiz ile düşman arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çok sayıda düşman askeri öldürülmüş, düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Canşêr ve Şoreş arkadaşlarımız yaralandıktan sonra düşmana esir düşmemek için kendi bombalarını kendilerinde patlatarak şehadete ulaşmışlardır. Operasyon 26 Mart günü geri çekilmiştir. Operasyon süresinde işgalci güçler Mulê köyüne baskın yapmış ve köy halkına baskı uygulamıştır.

LÊLÎKAN’DA 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

14 Nisan günü saat 16.50’de güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve çadırlarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tesit edilebilen 5 asker öldürülmüştür.

GEVER VE ÇUKURCA’DA EYLEM

14 Nisan günü saat 10.40’ta güçlerimiz Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 12.30’da güçlerimiz yine Hakkari’ye bağlı Çelê (Çukruca) ilçesine bağlı Deştanê vadisinde konumlanan işgalci güçleri hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

30 Mart günü güçlerimiz Gever ilçesine bağlı Wargenima karakolu ile Tempo tepesi arasında işgalci TC ordusuna ait zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür."

MİT elemanlarına yönelik düzenlenen eylem ardından şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Canşêr Raman
Adı Soyadı: Haydar Topkan
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Fahriye - Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Mart 2018 / Siirt

 

Kod Adı: Şoreş Xeyri 
Adı Soyadı: Mahmut İbiş
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Feride - Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Mart 2018 / Siirt