HPG: Faik Ecer AKP-MHP çeteleri tarafından infaz edilmiştir

HPG Basın İrtibat Merkezi, 24 Mayıs günü Beytüşebap’ta katledilen Faik Ecer’e ilişkin açıklama yaptı. HPG, Ecer’in AKP-MHP çeteleri tarafından katledildiğini belirtti.

HPG sitesinde yer alan açıklamada şu bilgiler verildi:

‘’Faşist AKP-MHP iktidarı, 2015 yılından beri Kürdistan’da bir soykırım ve işgal savaşı yürütmektedir. Bu faşist yönelimlere karşı halkımız ve hareketimiz büyük bir direniş ile karşılık vermiş ve düşmanın tüm planlarını boşa çıkarmıştır. Kürdistan halkının ve Özgürlük Hareketimizin direnişi karşısında çözümsüz kalan ve bir sistem krizine giren işgalci güçler çeşitli komplolar ve katliamlarla halkımızı sindirmeyi, yine kirli oyunlarla halkımız ile hareketimiz arasını açmayı hedeflemektedirler. Bu amaçla geçmişte binlerce faili meçhul cinayeti işleyen işgalci TC devleti bugün de AKP-MHP çetelerinin eliyle vahşi cinayetlerine devam etmektedir. AKP-MHP çetelerinin vahşi cinayetlerinden birisi de geçtiğimiz 24 Mayıs günü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşanmış ve Faik Ecer isimli bir yurtsever insanımız katledilmiştir.

Beytüşşebap ilçesine bağlı Dolê (Oymakaya) köyünde oturan Faik Ecer ile oğlu su almaya giderken Pirosa ile Batê köyleri arasında 3 AKP-MHP çeteleri tarafında durdurulmuş ve Faik Ecer burada vahşice infaz edilmiştir. Bu olayı yapan çetelerden iki tanesi gerilla elbisesi giyerek olayı hareketimiz üzerine yıkmayı planlamışlardır. Gerilla elbisesi giyenler tabanca kullanırken, sivil elbiseli olan çete de kalaşnikof silahı kullanmıştır. Tüm kamuoyunun bilmesi gerekir ki, bu olayla bizim alakamız yoktur. Bu olay tamamen AKP-MHP çetelerinin bir kontra faaliyetidir. Vahşi saldırıda yaşamını yitiren Faik Ecer, Kaşura bölgesinde tanınan, yurtseverliği ile bilenen ve yıllardır mücadelemize milislik yapan değerli bir insanımızdır. Faik Ecer şahsında, Kaşura alanındaki yurtseverliğe yönelik bir saldırı gerçekleşmiştir.

Yaşanan bu vahşi saldırının 24 Haziran seçimleri öncesi olması manidardır. Bu cinayet ile işgalci düşman Botan halkımızı sindirmek ve korkutmak istemektedir. Kaşura bölgesi de Botan’ın yurtseverliğini derinden yaşayan ve Kürdistan değerlerine sahip çıkan bir yerdir. Gerçekleşen bu vahşi saldırıya karşı Botan halkımız gereken cevabı verecektir.

Değerli insanımız Faik Ecer’in kaybından dolayı Ecer ailesinin başı sağ olsun diyoruz ve düşmanın bu katliamlarının hesabının mutlaka sorulacağının sözünü veriyoruz.’’