HPG’den Türk ordusuna üç noktada eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk askerlerine yönelik Çukurca ve Uludere’de üç ayrı noktada eylem düzenlendiğini bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylemlerin 11 ve 12 Şubat günleri gerçekleştiği belirtirken, Türk ordusunun kayıplarının netleştirilemediğini kaydetti.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde gerçekleşen iki eyleme ilişkin şu detaylar verildi:

“11 Şubat günü saat 11.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şikêr karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan nizamiye ve mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

12 Şubat günü saat 22.00’da güçlerimiz yine Çelê ilçesine bağlı Koordine tepesine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevziilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

Üçüncü eylemin de 12 Şubat günü saat 12.00 sularında Şırnak’ın Uludere ilçesinde gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamaya göre HPG gerillaları Şehidan tepesindeki işgalci Türk ordusunu hedefledi. HPG Basın İrtibat Merkezi, “Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” dedi.