HPG'den hava saldırılarına ilişkin açıklama

Türk savaş uçakları Metina ve Sidekan alanlarını bombaladı. Saldırıda 2 gerilla hayatını kaybetti. HPG, yaşamını yitiren gerillaların ailesi ve Kürt halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, “15 Aralık günü saat 14.30 ve 15.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Kartal Tepesi ile Metina bölgesine bağlı Golka Tepesi’ni bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.

14 Aralık günü akşam saatlerinde işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lelîkan alanı ve Lolan Çayı çevresini bombaladığını belirtti. HPG, bu saldırılarda 2 gerillanın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

HPG açıklamasında, şunlar ifade edildi: “Genç yaşta sömürgeciliğin yürüttüğü soykırım politikalarının farkına vararak, Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan her iki yoldaşımız da katıldıkları günden bu yana moralli ve coşkulu bir katılımın yanı sıra, düşmana olan kin ve öfkelerini bileyerek kendilerini eğitmeyi esas almışlardır. Önder Apo’nun ve Kürdistan halkının özgürlüğü mücadelesinde en ön saflarda yer alma arzusuyla mücadele görevlerine sıkı sıkıya sarılan Sipan ve Agit yoldaşlarımızın bizlere devrettiği özgürlük bayrağını göklerde dalgalandırmak, biz geride kalan yoldaşların en önemli görevidir. Bu temelde her iki yoldaşımızı da saygıyla anıyor, şehitlerimizin anısını özgür Kürdistan’da yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Değerli şehit ailelerimiz şahsında yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Agit Hewraman
Adı Soyadı: Yusuf Söyler
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Sevim - Bişar
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Aralık 2018 / Lêlikan

***

Kod Adı: Sipan Botan
Adı Soyadı: Dana Xazani
Doğum Yeri: Serdeşt
Anne - Baba Adı: Kejal - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Aralık 2018 / Lêlikan