Hollandalı savaşçı Rakka yolunda...

Enternayonalist taburda yer alıp Fırat’ın Gazabı Hamlesi'ne katılan Hollandalı Baran Sason, “Rakka’yı mutlaka özgürleştirecek ve bunu oradaki halkla birlikte kutlayacağız” dedi.

YPG ve QSD’nin DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü efsanevi mücadeleden etkilenerek birçok enternasyonalist yönünü Rojava’ya çevirerek, YPG ve Kürtlerle omuz omuza mücadele ediyor. Bunlardan biri de Hollandalı savaşçı Baran Sason. Bir yıldır Rojava’da bulunan Sason, stratejik önemdeki Tabka Hamlesi’nde yerini aldı. Şu anda Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin 4. aşamasında yer alan savaşçı, Rakka şehrinin özgürleştirilmesi savaşına da mutlaka katılacağını söylüyor.

Sason, "Fırat’ın Gazabı Hamlesi devam ediyor. Rakka şehrini de özgürleştireceğiz. Türkiye QSD’nin Rakka Hamlesi’ne katılımını engelleyemez. Çünkü bu topraklar üzerinde QSD ve YPG dışında kimse DAİŞ karşısında duramaz” diye konuştu.

'ÖCALAN'IN FELSEFESİNE İNANIYORUM'

Rojava'da 1 yıldır bulunan Baran Sason kod isimli enternasyonalist savaşçı, şunları da söyledi: "DAİŞ'e karşı savaşmaya geldim. Önder Apo’nun felsefesine inanıyorum. Yine Kürt dili öğrenmek için de geldim. Ben enternasyonalist bir savaşçı olarak Kürtlerle birlikte savaşmaktan gururluyum. Rojava kültürü ve bizim Avrupa kültürü arasında birçok farklılık var. Bizde normal bazı şeyler burada toplumda değil. Ama bunlar beni etkilemiyor. Burada olmaktan çok mutluyum."

'HALKIN SEVİNCİNİ GÖRMEK BAMBAŞKA...'

Sason, “Tabka Savaşı başlamadan önce biz askeri eğitime gittik. 9 kişiydik, 4 enternayonalist, 5 de Kürttü. Bunlardan 2 arkadaş kadındı. Biz bu eğitimden çok fazla fayda gördük. Daha sonra 6 gün boyunca Tabka’nın etrafında oturarak Tabka Savaşı’nı izledik. Fakat bu gözlem sürecinde bize bir saldırı gerçekleştirdiler. Biz onlardan 15 kişiyi öldürdük. Tabka savaşına katıldık" diye konuştu.

Tabka’ya ulaştıktan sonra buranın halkının savaşçıları gördüğünde çok sevindiğini dile getiren Sason, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadını, erkeği ve çocuğuyla çok seviniyorlardı. DAİŞ döneminde halka zorla kafa kesmeler de izletilmişti. Tabii halkın içinde bu korku kalıyor. Ama bizi gördüklerinde çok mutlu oluyorlardı. Kurtardığımız yerlerdeki insanlar bize 'Bizi çok büyük bir zindandan kurtardınız' diyorlardı. Çocuklar özgürlük içinde oynuyorlardı. Kadınlar dışarı çıkmışlar ve korkusuz bir biçimde günlük işlerini yapıyorlardı. Halk, 'Artık eskisi gibi değil, artık kendi istediklerimizi yapabiliriz. Bize baskı yapacak kimse yok' diyordu. Bu insanların özgürleşme sevincini görmek, buna katkıda bulunmuş olmak bambaşka bir duygu.”

‘RAKKA’YI DA ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Baran Sason, şu anda Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin 4. aşamasında yer alıyor. Sason, Rakka'nın özgürleştirilmesi operasyonunda da yer alacağını söyleyerek, “Fırat’ın Gazabı Hamlesi devam ediyor. Rakka şehrini de özgürleştireceğiz. Rakka’yı özgürleştireceğiz ama biraz daha ağır geçecek. Fakat Rakka mutlaka özgürlükçü güçler tarafından yani QSD, YPG tarafından özgürleştirilecek. Ve bu coşkuyu oradaki halkla birlikte yaşayıp kutlayacağız" diye belirtti.