Hesen: Türk devleti kaybediyor

Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen halkın Rojava’yı terk etmediğini söyleyen Reqa Sivil Meclisi’nden Cihat Hesen, “Halkın gösterdiği direniş ve ısrar, Türk devletinin siyasetinin kaybettiğini gösteriyor” dedi.

Türk devletinin bölgeyi boşaltmak ve kendi istediği gibi yönetmek istediğini belirten Reqa Sivil Meclisi Toplumsal Alan Çalışmaları Komitesi Eşbaşkanı Cihat Hesen, “Türk devleti bölgeyi boşaltmak için her türlü kirli oyunu oynayacaktır. Bu savaş, Kürt halkının varlığına karşıdır. Bu varlık ve yokluk savaşıdır” diye konuştu.


Reqa Sivil Meclisi Toplumsal Alan Çalışmaları Komitesi Eşbaşkanı Cihat Hesen, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırılarıyla ilgili ANF’ye konuştu.

DEVRİMİ HİÇ HAZMEDEMEDİ

Türk devletinin bölgede halklar tarafından oluşturulan demokratik sisteme karşı büyük bir öfke duyduğunu ve devrimin başından beri saldırıların hiç durmadığını belirten Eşbaşkan Hesen, “Sistemimizi hiçbir zaman hazmedemedi. Söz konusu Kürtler de olunca daha saldırganlaşıyor. Devrim büyüdükçe, saldırıların kapsamı ve aktörleri de büyüdü. Şimdi de işgal tehditleri eşliğinde yeni bir saldırı dalgası söz konusu” dedi.

HER SALDIRI ÖNCESİ BİR KOMPLO

Türk devletinin Taksim’de kendi organizasyonu bir patlamayla gerekçe üretmeye çalıştığını ve böylece saldırılarına sessiz kalınmasını sağlamaya çalıştığını kaydeden Cihat Hesen, şöyle devam etti: “Her işgal saldırısı öncesi illa bir yerde bir komployla bunu meşrulaştırıyor. Bu, Türk devletinin tarihinde de var. Geçmişte de bunun örneği var. Bu anlamda Türk devletinin bunu kendisi örgütledi, hazırladı ve gerçekleştirdi. Zaten bu olaydan sonra ilk açıklamalarda Kobanê’nin isminin geçmesi her şeyi ortaya koyuyor. 19 Temmuz Devrimi’nin başladığı, Türk devletinin tüm umutlarını bağladığı DAIŞ’in ilk kırılma yeri olan Kobanê. Tüm dünyanın onuru için savaşan Kobanê. Bu anlamda Kobanê’nin isminin geçmiş olması komplonun tüm detaylarını aslında ortaya koyuyor. Türk devletinin hedefi Kobanê’yi işgal etmektir.”

ONAY ALMADAN SALDIRAMAZ

Türk devletinin, yeni bir işgal saldırısı kararını  kendi başına alacak bir güce ve pozisyona sahip olmadığını; arkasında uluslararası bazı devletler olmadan böyle bir saldırıyı gerçekleştiremeyeceğini savunan Cihat Hesen, Rusya-Ukrayna savaşı ve NATO genişlemesini fırsata çevirdiğini söyledi.

HALK DİRENİŞTE KARARLI

Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen halkın Rojava’yı terk etmediğini, bölgeyi boşaltmayacağını gösterdiğini vurgulayan Cihat Hesen, şöyle konuştu: “Halk her zaman büyük direnişle karşılık verdi. Bugün de halkın gösterdiği direniş ve ısrar, Türk devletinin bu siyasetinin tümden kaybettiğini göstermiştir. Türk devletinin tek amacı bölgeyi boşaltmak ve kendi istediği gibi yönetmektir. Türk devleti bölgeyi boşaltmak için her türlü kirli oyunu oynayacaktır. Bu savaş, Kürt halkının varlığına karşıdır. Bu varlık ve yokluk savaşıdır.”