Her güne Öcalan'ın şiarıyla başlıyoruz

Öcalan’ın Rojava’da gittiği ilk evde doğan Mahmut, şimdi YPG savaşçısı ve Dêrazor cephesinde. Mahmut, “Her güne ‘Ya başaracağız ba başaracağız’ şiarıyla başlıyoruz” diyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesini Rojava’ya taşıdığı ilk evde dünyaya gelen Mahmut, 1983 doğumlu.  Öcalan’ı tanıma şansı bulan babasının ve evlerini ziyaret eden PKK'lilerin etkisiyle derin bir yurtseverlik bilinci edinen Mahmut, 2011'de BAAS rejiminin zindanlarına atılmış. Çıkar çıkmaz YPG'ye katılan Mahmut, şimdi Cizîr Fırtınası Hamlesi'nde yer alıyor.

Mahmut kendisini devrimle buluşturan süreci ve bugün parçası olduğu mücadeleyi ANF’ye anlattı.

BABASI ÇOK ETKİLENMİŞ

YPG savaşçısı Mahmut, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hiç görmemiş. Öcalan, 1979'da Kuzey'den Kobanê’ye geçtiğinde, Kobanêli olan Şehit Sabri’yle birlikte ilk olarak onları evine ve Ehmedê Pirê’nin evine geliyor. Mahmut, anlatıyor: "Babamın yanında birçok resmi vardı. Önderlik olduğunu söylüyordu. Babam onunla birlikte oturmuş ve konuşmuştu. Bize Önderliğin evimize nasıl geldiğini, Lübnan sınırına nasıl gittiklerini anlatıyordu. Babam çok etkilenmişti.”

ERKENDEN YURTESEVERLİK BİLİNCİ

Mahmut ve kardeşleri daha çocukluktan babalarından Kürt Halk Önderi'ni, yine evlerine gelen PKK'lilerin anlatımlarıyla büyüyorlar. Bu durumun kendilerinde erkenden yurtseverlik bilinci geliştirdiğini ve kız kardeşinin 1998'de PKK’ye katıldığını belirten Mahmut, bunun kendisini daha fazla etkilediğini söylüyor.

DEVRİME ÜÇ KARDEŞ BİRDEN

Rojava Devrimi başladığı süreçte 2 erkek kardeşiyle katılan Mahmut, rejim zindanına girmesiyle çalışmaları 4 yıl kesintiye uğruyor ama çıkar çıkmaz YPG’ye katılıyor. Mahmut bu sürece ilişkin şunları söylüyor: “2011 yılında bir yurtsever olarak Halep ve Şêx Meqsûd’a cephane götürmeye başladım. O zaman Suriye karışıyordu ve oradaki halkımızın cephanesi, silahları yoktu. Daha sonra ben rejim tarafından bu nedenle tutuklandım. Rejimin zindanlarında 4 yıl 6 ay kaldım. O kadar çok işkence yaptılar ki şu anda her iki ayağım da sakattır. Haziran 2015'te zindandan çıktım. Sonra gelip YPG’ye katıldım ve eğitimi gördüm. Şimdi de arkadaşların içindeyim ve mutluyum.”

GÜCÜMÜZÜ ÖNDERLİKTEN ALIYORUZ

Şimdi Cizîr Fırtınası Hamlesi’nde yer alan Mahmut, DAİŞ’e karşı mücadele etme gücünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan aldıklarını ifade ederek, “Önderlik olmasaydı bu gücümüz olamazdı. Biz gücümüzü Önderlik'ten alıyoruz. Sabah kalkıp güne Önderliğin 'Ya başaracağız ya başaracağız' şiarıyla başlıyoruz” diyor.

KİMSE ÖNÜMÜZDE DURAMAZ

Türk devletinin YPG ve Rojava Devrimi’ne düşmanlık yaptığına işaret eden Mahmut, son olarak şunları vurguladı: "Allah’ın izniyle kimse mücadelemizin önünü alamaz.  Çünkü onurumuz ve vatanımız için mücadele ediyoruz. Haklı mücadelemiz giderek büyüyor. Erdoğan haksızdır ve sonunda düşecek.”