Halep ve Efrîn’de binler tecride karşı yürüdü

Suriye’nin Halep ve Rojava’nın Efrin kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

HALEP

Binlerce Halepli, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Halep’in Şêx Meqsud mahallesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Eşrefiye ve kentin doğu mahallesinden de yüzlerce kişi katıldı.

Yürüyüşçüler Öcalan’ın fotoğrafları ile TEV-DEM, PYD, Kongreya Star, YCR (Rojava Gençlik Birliği), Şehit Aileleri Meclisi ve MSD bayrakları taşıdı. Ayrıca “Bê Serok jiyan nabe, bêdengiya navnetewî şermezar dikin” (Başkansız Yaşam Olmaz, Uluslararası Sessizliği Kınıyoruz) yazılı pankartlar açıldı.

Mahallenin doğusundaki Şehitler Meydanı’nda başlayan yürüyüş, ana caddelerden Şehit Xemgin YCR merkezi önüne kadar sürdü. Burada TEV-DEM Halep Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şexo, MSD Üyesi Cozef Qiblan ve Kongreya Star üyesi Xalide Ebdo konuşma yaptı.

Konuşmacılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kınadı ve Türkiye’nin Öcalan ile avukatlar görüşleri dahil olmak üzere her şekilde görüşmelerin engellendiğine dikkat çekti.

Eylem sloganlarla sona erdi.

EFRÎN

Efrînli binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

Demokratik Toplum Hareketi TEV-DEM ve Kongreya Star tarafından organize edilen yürüyüşe katılan binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri başta olmak üzere TEV-DEM bayrakları ve tecridi kınayan çeşitli pankartlar taşıdı.

Efrin kent merkezindeki Efrin Asayiş Merkezi’nden başlayan yürüyüş kentin anayollarında devam etti.

“Öcalan’ın özgürlüğü adalet ve insanlığın özgürlüğüdür” şiarıyla düzenlenen yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi.

Avrîn Hastanesi önünde toplanan kitle bir dakikalık saygı duruşu ile mitinge başladı. Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yûsif konuşma yaparak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınadı ve şehitlerin yolunun takipçisi olacaklarının sözünü yineledi.

Kuzey Suriye Federasyonu sisteminin merkezi ve tek partili sistemin sonunu getireceğini belirten Yûsif, “Artık tek parti, tek dil olmayacak. Gerçekleşecek seçimler bölgenin kaderini belirleyecek. Bu süreçte herkes sorumluluklarını yerine getirmelidir” dedi.

Yûsif’un ardından konuşan Kongreya Star Yönetimi Üyesi Hêvîn Reşîd Öcalan’a yönelik tecridi kınadı, Öcalan’ın felsefesiyle ve siyasetiyle milliyetçiliğe karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yürüyüş şarkılar ve sloganlarla sona erdi.