Güneyli heyetten Kuzey Suriye'de temaslar

Güney Kürdistan heyeti, Kuzey Suriye’deki siyasi taraflarla görüştü.

Kuzey ve Güney Kürdistan’dan Kuzey Suriye’ye gelen izleme heyetleri, çalışmalarını tamamladıktan sonra Qamişlo’ya bağlı Amudê ilçesinde bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Kuzey Kürdistan heyeti geri dönerken, Güney Kürdistan heyeti siyasi partilerle bir dizi görüşme yapmak için bölgede kaldı.

Heyet temasları kapsamında Suriye Kürt Ulusal Meclisi (ENKS), Suriye Kürtleri İlerici Demokratik Partisi, Suriye Kürtleri Ulusal Demokratik Koalisyonu ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile görüşmeler yaptı.

'DAHİL OLUNMALI'

ENKS ile görüşen heyet, seçimlere katılım göstermemelerinin gerekçelerini anlattı ve Suriye’deki gelişmeler konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Güney Kürdistan’ın Rojava Devrimi'ni desteklediğini aktaran heyet üyeleri, tüm tarafların Kuzey Suriye’de oluşturulan sisteme dahil olması istedi.

ENKS'YE TEPKİ

Suriye Kürtleri Ulusal Demokratik Koalisyonu ile görüşmesinde ise heyet, meclis seçimlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden kaynaklı memnuniyetlerini dile getirerek, başarı dileklerinde bulundu. Heyet üyeleri, Ulusal Demokratik Koalisyonu'ndan, siyasi taraflar arasındaki sorunların aşılmasında ise arabulucu rolü oynaması gerektiğini dile getirdi.

Koalisyon Yöneticilerinden Salih Gedo, ENKS’nin tutumunun Kürt ulusal birliğine zarar verdiğini, tutumlarının Kürt düşmanlarına hizmet ettiğini söyledi.

'İNŞA İÇİN DESTEK SUNACAĞIZ'

Son olarak PYD’yi ziyaret eden heyeti PYD eş başkanı Şahoz Hesen ve parti yetkilileri karşıladı.

Heyeti, seçimlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesinden memnun olduklarını paylaşırken, PYD ile bölgedeki gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulundu. Heyet, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu’nun Suriye’deki krizin çözümünde en doğru yol olduğunu, sonuna kadar sistemin inşası ve başarısı için elinden gelen tüm desteği sunacağını aktardı.