Girê Spî ve Kobanê’de on binler alanlarda: Efrîn kazanacak

Girê Spî ve Kobanê’de meydanlara çıkan on binlerce kişi, Efrîn’e yönelik işgal tehditlerine cevap verdi.

Girê Spî ve Kobanê’de düzenlenen yürüyüşlere katılan on binlerce kiş, ‘Efrîn kazanacak’ mesajı verdi.

KOBANÊ

Kobanê halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Arin Mirkan ve Kendal Efrîn fotoğrafları ile “Efrîn’e saldırı, tüm Suriye halkına saldırıdır”, “Efrîn kazanacak” yazılı pankartlar ve zeytin dalları ile Şehit Egid Meydanı’nda toplandı.

Binlerce kişi “Efrîn yalnız değildir”, “Faşist Erdoğan düşecek” sloganlarıyla Özgür Kadın Meydanı’na kadar yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda ‘Efrîn yalnız değildir, Efrîn kazanacak’ mesajı verdi.

GIRÊ SPÎ

Aynı amaçla Girê Spî (Tel Abyad)’da gerçekleşen yürüyüşte Türk devletinin saldırıları kınandı.

Gıre Spi Kanton Meclisi tarafından organize edilen yürüyüş, El Elem Kavşağı’ndan başladı. Yürüyüşe Kanton Meclisi eşbaşkanları Begara Hec Mislim ve Hemid Ebid ile meclis komite başkanları, Kürt ve Arap aşiret kanaat önderleri de katıldı.

Yürüyüşçüler QSD, YPG ve YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıdı. Ayrıca “Zeytin kenti Efrîn, barışın sembolüdür”, “Efrîn, Gıre Spi’dir”, “Efrîn özgür Suriye halklarının kalbidir”, “Öcalan’a tecridi kınıyoruz” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüş belediye kavşağına kadar sürdü. Burada saygı duruşunun ardından Girê Spî Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Hemdan El Ebid konuşma yaptı. Türk devletinin Efrîn’e saldırılarına tepki gösteren El Ebid, “Efrîn halkının Türk faşizmine karşı direnişini destekliyoruz” dedi.

Kongreya Star üyesi Muna Eswed de konuşmasında uluslararası toplumun, Türk devletinin Efrîn halkına karşı saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı sessizliğini kınadı. Muna Eswed, AKP saldırılarına karşı Kuzey Suriye halklarına ayağa kalkma çağrısı yaptı.