Gerilla Çekdar ailesine seslendi

Ailesinin de HDP Amed İl binası önüne oturttulduğunu söyleyen HPG gerillası Çekdar Amed, “Ailelerimiz, özellikle annelerimiz karşımızda değil, yanımızda yer almalı” diye seslendi.

HPG gerillası Çekdar Amed, AKP-MHP hükümetinin ailesini istismar edip özel savaşın bir parçası haline getirmeye çalıştığını belirterek, HDP Amed İl binası önüne oturmak yerine çocuklarının davasını sahiplenmelerini istedi.

ANF’ye konuşan gerilla Çekdar Amed, AKP-MHP hükümetinin talimatı doğrultusunda MİT ve Emniyet organizasyonuyla HDP Amed İl binası önüne oturttulanlar arasında ailesinin de olduğunu söyledi.

Ailesinin dini duygularının istismar edilerek Kürdistan’da yürütülen özel savaşın bir parçası haline getirilip kullanıldığını kaydeden Çekdar Amed, “Ailemin içine girdiği tutum doğru değil ancak AKP tarafından kandırıldıklarını biliyorum. Ailemin tez elden bundan vazgeçmesi lazım” dedi.

AİLELERİMİZ GURUR DUYMALI

Türk devletinin tüm savaş aparatlarına rağmen gerillayı yenemediğini, kirli savaş yöntemleriyle üzerlerine geldiğini belirten gerilla Amed, şunların altını çizdi: “Ben kandırılıp dağa çıkarılmadım. Düşmanın Kürdistandaki kıyım ve katliamları gerilla saflarına katılma gerekçemdir. Gerilla saflarına özgür iradem ve Kürtlük bilincimle katıldım. Sömürgeci Türk devletinin Kürdistan’daki inkar ve imha politikalarına karşı dağlardayız. Ailelerimiz bizimle gurur duymalı.”

BİZİM YANIMIZDA OLMALILAR

Çok kritik ve önemli bir süreçten geçildiğine işaret eden HPG gerillası Çekdar Amed, şöyle devam etti: “Ailelerimiz, özellikle annelerimiz çocuklarının karşısında değil, yanında yer almalı ve bu davanın takipçisi olmalı. Bu süreçin lanetlenenleri değil, kutsananları olmalı. Cumartesi Anneleri’nin yıllardır özgürlük ve eşitlik mücadelesi ve bu mücadele azmini bir perspektif olarak görülmeli.”

BU İKTİDAR ZALİMDİR

AKP-MHP iktidarının Kürdistan’daki vahşetini hatırlatan gerilla Amed, şöyle konuştu: “Kürdistan halkını en faşist yöntemlerle ezmeye ve yok etmeye çalışıyor. Hiç tartışmasız Kürt düşmanıdır. Bu uğurda hiçbir toplumsal değer tanımadığını gördük, biliyoruz. Mezarlarımızı yok etmeye kadar vardırıyor. Aksini düşünmek gaflettir. Bu kirli politikaların ortağı ve aleti olmaktır. Analarımız bizim yaşam öğreticilerimizdir. Bize verdikleri emek ve yaptıkları fedakarlıklar büyüktür. Mücadelemizin bir amacı da analarımızın acılarını dindirmektir. Mücadelemizle annelerimize özgür yarınları armağan edeceğiz. Tüm ailelere çağrım şudur; sömürgecilere karşı mücadele edilmeli, sömürgecilerin yanında değil, özgürlük savunucuların saflarında yer alınmalı.”