Gençler Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü

Rojava Gençlik Birliği, “Welat Welatê Me Ye, Tolhildan Soza Me Ye” (Ülke Bizim Ülkemizdir, İntikam Sözümüzdür) eylemleri çerçevesinde, Efrin Kantonu’nun Cinderês ilçesinde dün akşam meşaleli bir yürüyüş düzenledi.

Gençler, yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep etti ve işgalci Türk devletinin Kuzey Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını kınadı. Yürüyüşte gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YCR, Genç Kadın Hareketi ve TEV-DEM bayraklarını taşıdı.

Yüzlerce gencin katıldığı yürüyüş Cindirês Mala Gel (Halk Evi) önünde başladı. İlçesinin ana caddelerinde yürüyen gençler, 20. Sokak’ta toplandı. Burada Rojava Gençlik Birliği Üyesi İbrahim Reşo yaptığı konuşma ile özgürlük savaşçılarını ve Kobanê katliamı şehitlerini andı.

Konuşmasının devamında Reşo, hassas bir süreçten geçildiğini belirterek özellikle işgalci Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik artan işgal saldırılarına karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

İbrahim Reşo, konuşmasının sonunda mücadeleyi yükseltme ve bölgeyi Türkiye işgalciliğine karşı koruyacaklarına söz verdiklerini söyledi.

Eylem Türk devletinin saldırılarını protesto eden sloganlarla son buldu.