'Geleceğin Suriyesi Partisi çözüm getirecek'

Geleceğin Suriyesi Partisi Suriye'deki tüm halk ve dini grupları kendi bünyesinde barındırarak sorunları çözmeyi amaçlıyor.

Suriye iç savaşından yedi yıl sonra Reqa'da bir siyasi parti kuruldu. Geleceğin Suriyesi Partisi Suriye'deki tüm halk ve dini grupları kendi bünyesinde barındırarak sorunları çözmeyi amaçlıyor.

Suriye'de iç savaşın hüküm sürdüğü süreç zarfında onlarca kurum, kuruluş, grup ve siyasi parti kuruluşunu ilan etti. Ancak bunların çoğu ya dinci ya ırkçı ya da bölgesel zihniyet ve yaklaşımdan öteye gidemedi. Geleceğin Suriyesi Partisi ise savaşı ve toplumsal sorunları sonlandırmak için Suriye toplumunun tüm kesimlerini kucaklamayı hedefliyor.

'KRİZDEN KURTULMAK İÇİN...'

ANF’ye konuşan partinin kurucu üyelerinden Merwan Fiteh, son yıllarda ortaya çıkan siyasi boşluklara dikkat çekerek, "Her zaman askeri adımlar ön plana çıktı. Biz de bazı aydın ve yurtseverlerle birlikte ülkemizi bu krizden çıkarmak istedik. Partiyi bu amaç ile kurduk" diye konuştu.

Fiteh, partinin Reqa'da ilan edilmesinin sebebi hakkında ise "Reqa'da karanlık yerle bir edildi. Meydana gelen yıkımın içinden Suriye halkına çözüm yaratmak istedik" dedi.

'UFKUMUZUN DAR OLMAMASI ÖNEMLİ'

Halkın tüm katmanlarını içinde barından hiçbir partinin olmadığını vurgulayan Merwan Fiteh, "Bizler kadını, gençliği, dini, aşiretleri, inançları temsil ediyoruz. Bizler için önemli olan, ufkumuzun dar olmaması. Partimizin tüm dünyada Suriye toplumunu temsil edebileceğine inanıyorum" diye kaydetti.