Fransa Suriye’nin kimyasal kapasitesini hedefleyecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye’ye yönelik ‘olası bombardımanların’ ülkedeki kimyasal silah kapasitelerini hedef alacağını duyurdu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’la görüşmesi ardından açıklama yapan Macron, önümüzdeki günlerde Suriye’nin kimyasal silah kullanımına yönelik cevabı vereceklerini söyledi.

Olası bir bombardımanın Suriye rejiminin ‘kimyasal kapasitesini’ hedef alacağını vurgulayan Macron, “Karar alındığında verilecek cevap güçlü ve ortak olacak” diye konuştu. Macron, alınacak kararın kesinlikle rejimin müttefiklerini veya birimleri hedef almayacağını ve sadece kimyasal silah kapasitesine yönelik olacağını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltecek adımlardan kaçınacaklarını vurguladığı konuşmasında, Rusya’nın birliklerine yönelik olası saldırılara karşılık verileceği yönündeki açıklamasına da cevap vermiş oldu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ise, olası bir saldırıya ülkesinin de destek vereceğini söyledi. Muhammed bin Salman, “Eğer partnerlerimizle ittifakımız bunu gerektirirse biz de olacağız” diye konuştu.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump ile İngiltere Başbakanı Theresa May arasındaki telefon görüşmesinde, iki ülkenin Suriye’nin ‘kimyasal saldırılarını önleme’ konusunda mutabık oldukları duyuruldu.