Fekê köyü ve 3 mezra QSD savaşçıları tarafından özgürleştirdi

QSD savaşçıları, Hesekê’nin Fekê köyü ile üç mezrayı DAİŞ çetelerinden özgürleştirdi.

Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında QSD savaşçıları Hesekê’nin güneyinde 4 km ilerleme kaydederek, Şedadê’nin 15 km güneyindeki Fekê köyü ve 3 mezrayı DAİŞ çetelerinden özgürleştirdi.

QSD, Hesekê’nin güneyinde DAİŞ çetelerinin elinde kalan merkezi Dişişa olan bölgelerin temizlenmesi ve Irak-Suriye sınırının güvenliğinin sağlanması için Pazartesi günü Cizre Fırtınası Hamlesi’ni yeniden başlattı.

Hamle kapsamında Şedadê’ye bağlı Fekê köyü ve bölgedeki 3 mezra DAİŞ çetelerinden temizlendi. QSD güçleri işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e saldırılarının ardından Cizre Fırtınası hamlesini durdurmuştu. Türk devletinin saldırılarından yararlanan DAİŞ çeteleri, bir kez daha bulundukları alanlarda güçlerini arttırdı. Mayıs ayı başlarında QSD’nin yeniden başlattığı Cizre Fırtınası hamlesini kapsamında Pazartesi günü Hesekê’nin güneydoğusunda DAİŞ çetelerinin işgali altındaki alanları özgürleştirme ve Suriye-Irak sınırını temizlemek için operasyon başlatıldı.

Operasyonda yer alan Kebar isimli savaşçı, operasyonların bölgedeki DAİŞ çetelerinden tamamen temizlenene kadar süreceğini belirtti. Savaşçılar, DAİŞ çetelerinin QSD’nin ilerleyişini engellemek için sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını aktardı.