'Esat'ın açıklamaları Türkiye'ye hizmet ediyor'

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yusif, Beşar Esad’ın Kürtleri suçlayan açıklamalarının Türk devletine hizmet ettiğini belirtti.

Qamişlo’da TEV-DEM Diplomasi Bürosu’nda siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelen Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yusif, Şam, Moskova ve Ankara eksenli gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantıya Cizre Dış İşleri Konseyi Başkanı Ebdulkerim Umer, TEV-DEM Diplomasi Komitesi’nden Ebdulselam Ehmed ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) bünyesinde yer alan siyasi parti temsilcileri katıldı.

SUUDİ, KUZEY SURİYE İLE İLİŞKİ GELİŞTİRMEK İSTİYOR

Toplantıda güncel gelişmeleri değerlendiren Foza Yusif, son süreçte Suudi Arabistan’ın Kuzey Suriye yönetimiyle ilişkilerini geliştirmek istediğini belirterek “Körfez ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Tamer El Saban’ın Reqa ziyaretiyle bu durum açığa çıkmıştı” diye konuştu.

MOSKOVA ESAT İÇİN UĞRAŞACAK

Rusya’nın Suriye politikalarını da değerlendire Yusif, alternatif bulamaması durumunda Moskova’nın Beşar Esad’ın kalması için uğraşacağını söyledi.

ESAT’IN AÇIKLAMALARI TÜRKİYE’YE HİZMET EDİYOR, SAVAŞA HAZIRIZ!

Foza Yusif, Rusya ve Türkiye ilişkilerinin yeni yılda da şimdiki gibi devam edeceğini ifade etti.

Beşar Esad’ın QSD’ye yönelik ihanet suçlamasına ilişkin ise Foza Yusif şöyle konuştu: “Esad’ın açıklaması, Kuzey Suriye’deki tüm bileşenlere karşıdır. Bölgedeki tüm kesimler, QSD çatısı altında savaşıyor. Bu açıklama bazı sonuçlar getirebilir, bu sebeple de açıklamayı küçük görmemek gerekiyor. Bu açıklama Türkiye’nin ve Suriye krizini uzatmak isteyen tarafların politikalarına hizmet ediyor. Eğer Suriye rejimi ya da diğer taraflar QSD ile savaşmak istiyorsa, buna hazırız.”