Erdoğan'ın 'Efrîn' bahanesi: Hava bozdu!

Erdoğan, Efrîn'de görkemli direnişe karşı yenilgilerini 'havanın bozuk olmasına' bağladı ancak bu da yalan çıktı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasında Efrîn'deki işgalci saldırılarından sonuç alamadıklarını itiraf eden nitelikte ifadeler kullandı. "Harekâtın bundan sonraki kısmının inşallah daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz" diyen Erdoğan, başarısızlıklarına dair şu bahaneye sığındı: "Hava da bozuk. Zaman zaman kar, fırtına sisiyle yürüyen bir mücadele. Ve bu mücadelede kar, boran, fırtına demeden askerimiz yoluna devam ediyor."

'YENİ STRATEJİ...'

Halihazırda sonuç alamadıklarını ima eden şekilde konuşmasını sürdüren Erdoğan, yeni stratejiye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Erdoğan, "Efrîn şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekâtı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Bu arada, Erdoğan'ın 'hava bozuk' iddiası da gerçeği yansıtmıyor. Efrîn'de hava güneşli veya kısa süreliğine yağmurluyken, kar ve fırtınaya rastlanmadı. Sıcaklık da 15-17 derece arasında değişiyor.