Erdoğan’ın çeteleri hırsızlık için bir kadını daha katletti

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kuvayi Milliyeciler” olarak tanımladığı işgalci çeteler Efrîn’de hırsızlık için girdiği bir evde, ileri yaştaki bir kadının hayatını yitirmesine neden oldu.

Alınan bilgilere göre işgalci çeteler Bu Cuma günü saat 02:00’da Birc Abdullah köyünde bir eve girerek Nazmi Muhammed Sido ve eşi Fatma Osman Hesen’i bağladı.

Çeteler daha sonra evin bir başka odasında kalan Nazmi Muhammed Sido’nun annesi Eyş Hanan Rahme’yi de bağlayarak evdeki tüm paralar ve kadınların altınlarını çaldı.

Bununla da yetinmeye çete üyeleri, evin kapısını dışardan ailenin üzerine sürgüleyip öyle kaçtılar. Sabah saatlerinde ailenin çığlıklarına koşan komşuları Eyş Hanan Rahme’yi ölmüş halde bulurken oğlu ve gelinini çözdüler.

Yaşamını yitiren kadınla birlikte saldırıya uğrayan oğlu ve gelini, yaşananların sorumlusu olarak çeteleri adres gösterdiler.

Mağdurlar çetelerin eşyalarını çalmakla yetinmeyerek kendilerini dövdüklerini ve annelerinin ölümüne neden olduklarını anlattılar.

Türk devletinin işgal ettiği Kürt topraklarında, ağır hak ihlalleri ve savaş suçları sistematik bir şekilde yaşanıyıor. Efrîn bölgesinde hem her gün sivilleri kaçırılıyor, işkence görüyor ya da malları gasp ediliyor. 

20 Ocak’ta başlayan işgal saldırılarından bu yana binlerce Efrînli aynı akıbeti yaşadı. Katliam, infaz, işkence, gasp, yağmalama, taciz ve tecavüz, Türk devletinin bölgede sistematik olarak işlediği savaş suçları olarak öne çıkıyor.

Ağustos ayı başında bir açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü de işgal altındaki Efrîn’de ağır insan hakları ihlalleri yaşandığını belirterek, “işgal gücü” olarak tanımadığı Türkiye’nin bundan sorumlu olduğunu belirtti. Haziran ortasında bir rapor yayınlayan İnsan Hakları İzleme Örgütü, işgal altındaki Efrîn’de Türkiye destekli grupların Kürt sivillere ait özel mülklere el koyduğu ve yağmaladığını bildirmişti.