Erdoğan 'icazet' istedi, Gül de 'yalancı şahitliğe' soyundu

Kürt düşmanlığından dolayı Rusya'nın kapısını çalan Erdoğan, Rojava'yı işgal için icazet istedi. Erdoğan'ın selefi Gül, 'yalancı şahitliğe' başvurdu.

Rus basınına konuşan Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Rojava'ya operasyon için icazet istedi", Abdullah Gül de "Hiçbir zaman Esad'ın devrilmesini istemedik" diyerek yalancı şahitliğe soyundu.

Rojava-Kuzey Suriye'ye yeni bir işgal harekatı başlatmak için Rusya'nın kapısını çalan Erdoğan, İzvestiya gazetesine verdiği röportajda, "Suriye’de şu anda olumsuz süreçler görülüyor. Eğer bu durum sınırlarımız için bir tehdit oluşturursa Fırat Kalkanı operasyonunda olduğu gibi tepki vereceğiz" dedi.

Erdoğan'ın Reqqa'nın DAİŞ'ten temizlenmesi operasyonundan duyduğu rahatsızlığı da "Menbiç ve Reqqa’yı terörist gruplardan kurtarmaya hazır olduklarını" ve ABD'nin "bahislerini Kürt gruplardan yana oynadığını" söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Russia Today'e verdiği demeçte, AKP adına yalancı şahitliğe soyunarak, "Suriye'de iktidarın devrilmesini hiçbir zaman istemediklerini" iddia etti.

Türk devletinin "Kürtlere karşı değiliz, PKK'ye karşıyız" argümanına sarılan Gül, devamla şunları iddia etti: "Şunun altını çizerek belirtmemiz lazım: Biz Kürtlere karşı değiliz. Bizi bağlayan çok şey var ve biz defalarca onları koruduk. Suriye’de de Irak’ta da. Türkiye’de çok sayıda Suriyeli Kürt mülteci var. İşte bizim karşı çıktığımız konular şunlar: PKK ile bağlantılı bazı Kürt gruplar kontrol ettiği arazileri genişletiyor ve bölgenin nüfus oluşumunu zorla değiştiriyor."