İlham Ehmed: Yardım örgütleri çalışmalarını sürdürmeli

MSD Yürütme Konseyi Eş Başkanı İlham Ehmed, rejimle diyalog görüşmelerinin hizmet örgütlerini etkilemeyeceğini söyleyerek, çalışmaların devam etmesini istedi. Ehmed, 'Kuzey Suriye’nin rejim güçlerine teslim edileceğini' de yalanladı.

Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Konseyi Eş Başkanı İlham Ehmed, Kuzey Suriye’de görev yapan insani yardım ve hizmet örgütleri ile buluştu. Eyn Îsa ilçesinde bulunan MSD merkezindeki toplantıda, bölgedeki son gelişmeler ve MSD’nin Suriye rejimi ile yaptığı görüşmelere ilişkin konular ele alındı.

'YARDIM ÖRGÜTLERİNİ ETKİLEMEYECEK'

Ehmed, 'MSD’nin Kuzey Suriye’yi rejim güçlerine teslim edeceği' yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ehmed, rejim güçleri ile birlikte bölge halkının yaşamını etkileyen hizmet ve insani yardım konularının konuşulduğunu, görüşmelerin Kuzey Suriye’de faaliyet yürüten hizmet ve insani yardım örgütlerini etkilemeyeceğini aktardı.

Ehmed, rejim güçleri ile Kuzey Suriye’deki sağlık hizmeti, Tebqa’daki su sorunu ve Minbic’deki eğitim konusunun konuşulduğunu açıkladı.

Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Konseyi Eş Başkanı İlham Ehmed, toplantıda yer alan örgüt temsilcilerinden çalışmalarını sürdürmesini istedi.