Efrinlilerden BM'ye: Terörü destekleyenleri destekliyorsunuz

Türk devletinin işgal saldırıları altındaki Efrîn'de yüzbinlerce sivil bombalar altında zor şartlarda direniyor. Efrinliler, "Terörle mücadele ederken yanımızda olanlar şimdi terörü destekleyen bir devletin saldırılarını göz yumuyor" diyor.

İşgalci Türk devletinin saldırıları altındaki Efrîn'de yüzbinlerce sivil Türk devleti ve ona bağlı çetelerin soykırım ve işgal saldırıları altında zor şartlarda direniyor. Türk devletinin işgal saldırılarının 54'üncü gününde Efrînliler Birleşmiş Milletler (BM) ve Efrîn üzerinden kirli pazarlıklar yapan uluslararası güçlere, "Neden Efrîn'i görmüyorsunuz? Terörle mücadele ettiğimizde buradaydınız ama şimdi ortalıkta yoksunuz" diyor.

Türk devletinin işgal saldırıları sonrası yüzbinlerce insanın göç ettiği Efrîn'de fırınlar 24 saat halka ekmek yetiştirmek için çalışıyor. Halep yoluna yönelik saldırılar sonrası gıda sorununun yaşandığı kentte, yurttaşlar tüm zorluklara rağmen topraklarını terk etmeyeceklerinin belirtiyor.

Efrîn'in Eşrefiye mahallesinde fırın işleten Mihemed Ebdo Ebdurehman, halkın kente göçü sonrası kent yönetiminin halka bedava ekmek dağıtılması kararı aldığını ve kendilerinin de bunu hayata geçirdiğini söyledi. Fırınlarının çift vardiya olarak 24 saat açık olduğunu ve ekmeğin ücretinin Halk Meclisi tarafından ödendiğini belirten Ebdurehman, "Bizler de bu şekilde halkımıza ve direnişimize hizmet etmek istiyoruz" diyor.

Ebdulhekim Hemûdê isimli yurttaş da köylerinden çıkarken hiçbir şeylerini alamadıklarını ve yaklaşık iki aydır hiçbir iş yapamadıklarını belirterek, "Ekmeğimiz var ama onun dışında gıda maddelerinde azalma var. Burada 3-4 aile bir evde yaşıyor. Gerçekten zor günler yaşıyoruz. Dünya neden bu halimizi görmüyor" diyor.

Cemil Ehmed isimli yurttaş ise topraklarını terk etmeyeceklerini ifade ediyor. BM ve Suriye sahasındaki güçlerin işgal karşısındaki sessizliğini sorduğumuz Ehmed, "Hepsi kör, sağır ve dilsiz" diyor ve ekliyor: "Hepsi Kürtlerin kanı üzerinden hesapları yapıyor. Bizler toprağımızı terk etmiyoruz, diye başımıza getirmedikleri bir şey kalmadı. Ama yine de terk etmeyeceğiz."

Uluslararası güçlere "Biz terörle mücadele ettiğimizde buradaydınız, ama şimdi ortalıkta yoksunuz" diye seslenen Elî Cimo isimli Efrînli de "Bizim bu dünya üzerinde yerimiz hiç mi yok. Biz terörle mücadele ettik ama bugün artık bitti derken, dün terörü destekleyen Türk devleti üzerimize bombalar yağdırıyor. Terörle mücadele ederken yanımızda olanlar şimdi terörü destekleyen bir devletin saldırılarını göz yumuyor" diyor.

Arîfe Mihemed Horo isimli Efrinli de evlerinin, yurtlarının talan edildiğini ve zor günlerden geçirdiklerini dile getirirken, Firyan Hec Henan isimli kadın da Halep'ten savaştan dolayı göç ettiklerini Efrîn'de Türk devletinin işgal saldırılarına yakalandıklarını belirtiyor.