Efrînliler: Kampımız ikinci mücadele alanımız

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarından dolayı Şehba’ya göç etmek zorunda kalan Efrînliler, “Efrîn tümden işgalcilerden temizlenmedikçe ve biz zeytin bahçelerimize özgür bir şekilde dönmedikçe bizim direnişimiz durmayacak” dedi.

Türk devleti ve ona bağlı El Kaide, DAİŞ ve El Nusra çetelerinin Efrîn'e yönelik işgal ve soykırım saldırıları nedeniyle Şehba’ya gelmek zorunda kalan ve “Kampa Berxwedanê”ye yerleşen Efrînliler, kısıtlı imkanlar ve zor yaşam şartlarına rağmen, direnişlerini sürdürüyor.

Efrîn halkının tek isteği bir an önce Efrîn’e dömek. Yaşam şartlarının da direnişin bir parçası olduğunu bilen Efrînliler, “Durumunuz nasıl?” şeklindeki sorumuzu, “Direniş devam ediyor” şeklinde yanıtlıyor.

Efrîn’deki direniş kamptaki yaşamın ana konusu. Kampta yaşamını kurmaya çalışan Efrînliler, aynı şekilde dört gözle topraklarına geri dönecekleri günü bekliyor.

Her konuştuğumuz ve gördüğümüz Efrînlinin dilinden, “Biz her tür zor yaşama hazırız, gerekirse bu kampta olmasın, ama bizim tek hedefimiz Efrîn’i işgalcilerden temizlemek ve kendi topraklarımıza geri dönmektir. Kampa Berxwedanê zafer gelene kadar bizim aynı şekilde direniş alanımız olacaktır” cümlelerini dinliyoruz.