Efrînli sivil: Türk devleti tarafından 6 ay işkence gördüm  

Türk ordusu ve çeteleri tarafından kaçırılan bir sivil, yaşadıgı işkenceyi anlattı. Türkiye'ye götürüldüğünü de söyleyen sivil, kadınların işkenceye direndiğini de anlattı.

ANHA'nın haberine göre, Efrin’i işgal eden Türk ordusu ve çeteleri, sivilleri kaçırmaya ve ailelerinden fidye istemeye devam ediyor. 

Bölgede Türk ordusuna bağlı 54 çete grubunun bulunduğu belirtiliyor. Herhangi bir çete bir sivili kaçırıp para karşılığı serbest bıraktıktan sonra başka bir gün diğer çete aynısını yapıyor. 

İşgalciler tarafından Dimilya köyünden kaçırılan ve ismini vermek istemeyen Efrînli, işgalci Türk ordusu ve Sultan Murad çeteleri başta olmak üzere Efrîn’deki çetelerin, zindanlarda sivillere yönelik işlediği insanlık suçlarının detaylarını anlattı.

'BAŞKA BİR ÇETEYE SATILDIM!'

El-Hemzat çeteleri tarafından onlarca siville birlikte kaçırılan Efrînli, kaçırıldığı esnada çetelerin kendisinin gözlerini bağladığını ve kimsenin yerini tahmin edemeyeceği yere götürüldüğünü söyledi.

Yer altında bir hücrede günlerce kaldıktan sonra çetelerin kendisini Sultan Murad çetelerine 2 bin dolar karşılığı ‘sattığını’ söyleyen Efrînli, şöyle devam etti: “Kaldığım yeraltı hücresi bir zindanın alt katındaydı. İçerde kadınlar da dahil bine yakın tutsak vardı. Beni tutuklayan çeteler benimle beraber 179 sivili Sultan Murad çetelerine sattı. Etrafıma baktığımda yaşları 12 ila 16 arasında değişen çocuklar gördüm. Sonra yine gözlerimizi kapattılar ve götürdüler bizi. Nerede olduğumuzu bilmiyordum. Sonra bir yere ulaştık ve Türkiye’de olduğumuzu söylediler."

'TÜRKİYE'YE GÖTÜRÜLDÜM'

Türkiye’ye getirildiğini söyleyen Efrînli sivil, 6 ay boyunca işgalci Türk ordusu ve çetelerinin denetimindeki zindanda tutsak kaldığını açıkladı.

'KADINLAR DİRENİYORDU'

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin fidye karşılığı kadınları da kaçırdığını kaydeden Efrînli, şunları söyledi: “Sultan Murad çeteleri, kaçırdıkları kadınlara işkence yapıyordu. Sultan Murad çetelerinin zindanındayken 2 kadın işkencelerden dolayı bedenlerini ateşe vermişti."

İŞKENCE YÖNTEMLERİ

Efrînli sivil, Türk işgal güçleri ve çetelerinin işkence yöntemlerini şöyle anlattı:

“Çeteler kaçırdıkları sivilleri bir odanın ortasında önce tavana bağlıyordu. Sonrasında ise elektrik verme, tırnak sökme, kulak kesme, vücuda naylon damlatma ve kaynar su dökme gibi işkence yöntemleri uyguluyorlardı.

24 saatte bir, bir parça ekmek veriyorlardı. 45 tutsak bir odada kalıyorduk. Yaralı olanlara ilaç vermiyorlardı. El-Hemzat çetelerinin zindanında bir sivil açlıktan öldü. Xelîlko köyünden olan bir tutsak da işkenceden dolayı öldü. Bir başka tutsak ise işkencede aldığı yaradan dolayı yaşamını yitirdi.”

BAZI AJANLARIN ADLARI

Efrînli sivil, işgalci Türk ordusuna ajanlık yapanlar hakkında şu bilgiyi verdi: “Hesen köyündeki Zekeriya ve Ebu Şêxo ile Şûrbe köyündeki Neşet Umer, Nîhad Bêrem ve Xalid Hesen Cafer adlı kişiler Türk işgalcileriyle birlikte çalışıyor.”