Efrînli Êzidîler direniş sözleriyle Çarşema Sor'u kutladı

Êzidî Kürtlerin kutsal bayramı Çarşema Sor'u Berxwedan Kampı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla kutlayan Efrîn Êzidîleri, direniş ve özgürlük sözü verdi.

Türk devleti ona bağlı El Kaide, DAİŞ ve El Nusra çetelerinin işgal saldırıları sonrası Şehba bölgesine göç eden Efrîn'deki Êzidîler, Çarşema Sor'u kutladı. Şehba'daki Berxwdan Kampı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla Çarşema Sor'u kutlayan Êzidîler, topraklarını özgürleştirme sözü verdi.

Êzidî Derneği öncülüğünde yapılan açıklamada basın açıklamasını okuyan Gulê Cefer, her yıl Efrîn'de büyük bir coşkuyla Çarşema Sor'u kutladıklarnı ancak bu yıl Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgalinden dolayı Çarşema Sor'u buruk karşıladıklarını kaydetti.

Gulê Cafer, "Her sene bu vakitlerde toprağımıza Çarşema Sor'u kutluyorduk. Ama bu sene göç ettiğimiz Şehba bölgesinde bunu hüzünlü bir şekilde kutluyuoruz. Çünkü Türk devleti ve ona bağlı İslamcı çetelerin saldırıları ve işgali üzerimize geldi. Kutsal yerlerimizi yıktılar, evlerimizi talan ettiler, Êzidîleri yeniden göç yollarına düşürdüler" dedi.

"Baharın tüm renklerinin üzerine kapkara bir örtü attılar. Bayramımızı kara yasa çevirdiler" diyen Gulê Cafer, şunları kaydetti: "Bu işgale karşı büyük bir direniş var. Bu direnişin yarattığı köprü üzerinden topraklarımıza, kutsallarımıza yeniden kavuşacağımıza olan inancımız tamdır. Türk devleti ve ona bağlı çeteler Rusya'nın desteği ve uluslararası kamuoyunun sessizliği bu işgali doğurdu. Bizler bu komplolara alıştık. Çünkü bu Kürtlere karşı ilk uluslararası komplo değil. Ama bu günler geçecek. Direnişimizle bu planı da boşa çıkaracağız. Başta Êzidîler olmak üzere tüm halkımıza Türk devleti ve ona bağlı çeteleri topraklarımızdan atacağımızın sözünü yineliyoruz."

Açıklama, "Bijî Berxwedana Efrînê" ve "Bijî berxwedana serdemê" sloganlarıyla son buldu.