Efrin'e top atışları sürüyor

Türk ordusu, Efrin’in Kelahe Semane’den Şerawa ilçesi ve Cindires bölgesi tepelerine topçu saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Atılan topların Bedirxan, Bani, Bextiyar, Başur, Batman, Destan, Şehit Demhat ve Devrem tepelerine isabet ettiğini kaydedildi.

Aynı saatlerde Hozan Tepesi’ni de doçkalarla hedef alındığı, YPG/YPJ savaşçılarının da saldırılara karşılık verdiği belirtildi.

YPG ve YPJ savaşçılarının Batman Tepesi karşısında çetelerin hareketini kontrol altına alarak suikastlarla hedef aldığı bildirilirken, çetelerin kayıplarına ilişkin net bilgi edinilemediği belirtildi.

İşgalci Türk ordusu ayrıca Azez bölgesinden Şera ilçesine bağlı köyleri de hedef aldı. Askeri kaynaktan edinilen bilgilere göre; Dikmedaş, Qestel Cindo, Beyloniye ve Eyn Deqne alanlarına çok sayıda top isabet etti. Ayrıca işgalci ordu top ve füzelerle Şera ilçesinin Malikiya ile Şewarxa köylerine saldırdı. Bu alanlara yapılan saldırılarda 6 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

Türk ordusunun Cindires bölgesi, Şera ilçesinden Raco bölgesine kadar sınır hattı boyunca havan ve obüslerle saldırdığı, Bilbile ilçesinin Şêx Xorze köyüne de top isabet ettiğini bildirildi.

Şehba’da da işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Mari beldesinden Şêx İsa, Hesya, Semoqa ve Til Cican köyleri ile Şehba Barajı hattına top atışları yaptığı, savaşçıların da saldırılara karşılık verdiği öğrenildi.