Efrin’e saldıran çeteler İdlib’te vuruldu

Zeytin Gazabı Eylem Odası savaşçıları, İdlib'te Feyleq El-Şam isimli çeteye yönelik eylem düzenledi, 2 çete mensubu öldürüldü.

Zeytin Gazabı Eylem Odası, işgalci Türk devleti ve bağlı çete gruplarının işgali altında bulunan Idlib’teki Feyleq El-Şam çete grubuna eylem düzenledi.

Eylemde Efrîn’deki işgal ve talanda etkin rol alan çete grubunun iki üyesinin öldürüldüğü aktarıldı.

Zeytin Gazabı Eylem Odası’nın eylemine ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“Zeytin Gazabı Eylem Odası Idlib birimlerimiz, çete gruplarının Efrîn’deki işgal ve talanlarına cevap olmak amacıyla 30 Haziran 2018 tarihinde Feyleq El-Şam çete grubunun Idlib’teki noktasına hedef aldı. Efrîn’deki işgal ve talanda etkin rol alan bu çete grubu, kentteki sivil halkımıza yönelik insanlık dışı uygulamalara da imza atmıştır.

Birimimizin gerçekleştirdiği eylemde çete grubuna ait nokta tamamıyla imha edilirken, Elî El-Hemûd ve Xalid El-Faris isimli 2 çete de öldürülmüştür.

Efrîn’deki Türk devleti işgalinde etkin rol alan ve kentteki talanlarını sürdüren Türk devletine bağlı çete gruplarının Idlib, Efrîn, Ezaz, Mari, Bab, Cerablus ve El-Raî gibi merkezlerdeki noktalarının sürekli hedef alınacağını belirtiyoruz. Verdiğimiz sözler yakın süreçte pratiğe geçecektir. Efrîn sabırlıdır, intikam yakındır.”