Efrîn'den BM'ye çağrı: Görevine sahip çık!

Efrîn Özerk Yönetimi ile Berxwedan Kampı Yönetimi, Türk devleti ile çetelerin zulmü yüzünden Efrîn'den çıkan halkın dönüşü için BM ve uluslararası kamuoyuna çağrı yaptı.

Efrîn Özerk Yönetimi ile Berxwedan Kampı Yönetimi, bugün yaptıkları ortak açıklama ile Efrîn için uluslararası kamuoyu ve Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulundu.

Açıklamada Kürtçe ve Arapça olarak Şehba kantonuna bağlı Fafin ilçesinde yapıldı. Kürtçe açıklama kamp yöneticilerinden Ruşen Hisen, Arapça açıklama da yine kamp yöneticilerinden Cihan Mihemed tarafından okundu.

'YÜZ BİNLERİ YERİNDEN ETTİLER; DEMOGRAFİYLE OYNUYORLAR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

˝Faşist Türk devleti ile Rusya arasında çıkarlar esas alınarak ve DAİŞ, El-Kaide ve diğer bazı çete örgütleriyle birlikte, tüm dünyanın gözü önünde Efrîn’e işgal saldırıları yapılarak yüz binlerce insan yerlerinden zorla çıkarıldı. Mevcut durumda Efrîn halkı zor koşullarda yaşam mücadelesini sürdürmektedir. Kendisine 'Özgür Suriye Ordusu' adını veren çeteler Efrîn’de her türlü talan, hırsızlık gibi suçları işlemekte, kendilerine biat etmeyenleri de katletmektedir. İşgalci ve soykırımcı Türk devleti de bu çeteler eliyle bölge demografisiyle oynamakta, bu temelde gayrimeşru bir hakimiyeti Suriye topraklarında ve özellikle de Efrîn’de hakim kılmaya çalışmaktadır.

'HALK DİRENİŞİNDEN VAZGEÇMEDİ VE DÖNMEYE KARARLI'

İşgalci Türk devletinin NATO’ya ait savaş uçaklarıyla ve her türlü ağır silahla 58 gün boyunca gerçekleşen saldırılarına karşı kahramanca direnen Efrîn halkı, karşı karşıya kaldığı soykırım saldırılarından dolayı yüz binler halinde Şehba kantonu ve Nubul Zehra’ya geçmek durumunda kaldı. Ancak bu halk halen de direnişinden vazgeçmiş değildir. Kendi şehitleri izinde mücadelesini sürdürmeye ve Efrîn’e dönmeye kararlıdır. Ancak mevcut durumda bu halk, en zor şartlarda ve saldırı tehditleri atlında olmasına rağmen direnişini sürdürmektedir.

'ULUSLARARASI KAMUOYU VE BM GÖREVİNE SAHİP ÇIKSIN'

Bizler de Efrîn Özerk Yönetimi ile Berxwedan Kampı Yönetimi ve halkı olarak; uluslararası kamuoyuna ve BM’ye sessizliklerine son vermeleri ve görevlerine sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. BM bir an önce AKP-MHP faşizmiyle çetelerinin Efrîn’e dönük terör saldırılarını görmelerini ve halkı soykırım saldırılarından korumanın garantisini vermelerini bekliyoruz. Bu temelde Efrîn halkına sahip çıkarak, insani yardımları ahlaki bir sorumluluk olarak görmeli ve yapmalıdırlar. Aynı zamanda insan hakları kuruluşları ve Sınır Tanımayan Doktorlar Birliğine de, buraya gelerek Efrîn halkının yaşadığı koşulları yerinde görmeleri ve buna göre de sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz.”