Efrîn’de son 48 saat: 6 işgalci öldürüldü

YPG Basın İrtibat Merkezi, Efrîn’deki işgal güçlerine yönelik son iki gün içerisinde gerçekleştirilen eylemlerde en az 6 çete mensubunu öldürüldüğünü, 5’inin yaralandığını açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, eylemlerin 16-17 Ekim tarihlerinde Şêrawa ilçesinde gerçekleştiğini bildirdi. YPG güçlerinin bu eylemlerde çetelerin üsleri ve askeri bir aracı hedeflediği bilgisi verildi.

Yazılı açıklamada, “Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında birliklerimiz tarafından işgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarına yönelik eylemler sürdürülmektedir. 16 ve 17 Ekim tarihleri arasında birliklerimiz tarafından Efrîn’in Şêrawa ilçesinde iki farklı eylem gerçekleştirilmiştir” denildi.

Açıklamada eylemlere ilişkin detaylar şöyle yer aldı:

“16 Ekim günü güçlerimiz Şêrawa ilçesine bağlı Qimarê köyünde Firqet Hemze isimli çete grubuna mensup unsurların üs noktasına bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda 4 çete üyesi öldürülürken 3’ü de yaralanmıştır. Öldürülen unsurlardan 3’ünün isimleri şu şekildedir: Abdullah Mari, Muhammed Süleyman, Ebu Yakub Hamza.

17 Ekim günü birliklerimiz tarafından Şêrawa ilçesine bağlı Kefr Nebo köyünde Feylaq Şam isimli çete grubuna ait askeri bir araca yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda 2 unsur öldürülürken 2’si de yaralanmıştır.”